REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno Daktarų klanas imasi kraštutinių veiksmų siekiant uždrausti sensacingą pirmąją knygą apie Kauno mafiją, kurioje nemažai vietos skiriama ir ilgus metus šalį šiurpinusiai kriminalinei Daktarų gaujai.

REKLAMA
REKLAMA

Prieštaringai vertinamo, Lukiškėse įkalinto Kauno kriminalinio pasaulio veterano Henriko Daktaro, pravarde Henytės artimieji kreipėsi į Vilniaus apygardos teismą dėl Balsas.lt žurnalisto Dailiaus Dargio knygos „Tikroji Daktarų istorija" pasirodymo.

REKLAMA

Pirmoji knyga, kurioje pasakojama apie Kauno mafiją ir jos istorijas, šalies didžiuosius knygynus pasieks jau šį savaitgalį.

Penktadienio rytą balsas.lt redakciją pasiekė sunkiais nusikaltimais kaltinamo H. Daktaro artimųjų ir juos atstovaujančio sostinės advokato Kristupo Ašmio pateiktas oficialus raštas, kuriame teigiama, kad „ieškovai Ramutė Daktarienė ir Henrikas Daktaras prašo teismo taikyti laikinąsias apsaugos priemones – uždrausti D. Dargiui ir bendrovei „Balsas.lt leidiniai“ atgaminti, parduoti, demonstruoti, spausdinti ir platinti ar kitaip skelbti nuotraukas, nurodytas šio ieškinio prieduose Nr. 31 – 43, o taip pat bet kokiu būdu ir forma naudoti H. Daktaro sukurtą literatūros kūrinį, kurio darbinis pavadinimas „Išlikt žmogumi“, ar jo dalis, įskaitant draudimu atgaminti, išleisti, platinti ir padaryti viešai prieinamu“.

REKLAMA
REKLAMA

Teisėsaugos specialistams toks Daktarų šeimynos akibrokštas kelia dviprasmišką šypseną. Mat pirmoje Balsas.lt pristatomoje knygoje panaudotos fotografijos jau ne vieną sykį buvo publikuotos didžiuosiuose šalies dienraščiuose, žurnaluose naujienų portaluose, švytėjo televizijos laidose.

„Matyt, Daktarai išties yra priėję ties bedugnės slenksčiu arba siekia nuslėpti tikrai kraupią savo skandalingos šeimos istoriją“, - portalui balsas.lt sakė žinomi šmeižto bylų specialistai.

Viešųjų ryšių žinovai tikina, kad panašios skandalingos istorijos tik dar labiau sustiprina susidomėjimą meno darbais, todėl didelė tikimybė, kad tikromis kriminalinėmis istorijomis, kraupiais išgyvenimais ir praeityje garsių teisėsaugos darbuotojų prisiminimais paremta unikali studija apie Kauno mafiją - „Tikroji Daktarų istorija“ taps sensacingiausia metų knyga.

TIK FAKTAI

Knygos „Tikroji Daktarų istorija“ tiražas – 5 000 egzempliorių.

Knyga platinama „Pegaso“, „Baltų lankų“ ir „Vagos“ knygynuose.

Žurnalistas D. Dargis gimė 1978 metais.

Nuo 1995 metų nuolat rašo straipsnius Lietuvos spaudoje.

H. Daktaro gynėjo raštelis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų