REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos Premjeras Andrius Kubilius ir Latvijos Vyriausybės vadovas Valdis Dombrovskis Panevėžyje surengtų darbo pietų metu aptarė dvišalius tarpusavio santykius, vykdomus ir planuojamus energetikos projektus.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybių vadovai taip pat pasidalino naujausia informacija apie pasirengimą birželio 1-2 dienomis Vilniuje vyksiančiam Baltijos jūros valstybių tarybos aukščiausio lygio susitikimui.

REKLAMA

Taip pat buvo pasikeista naujausia informacija apie kuriamą bendrą Baltijos energetikos jungčių planą (BEMIP), aptartas rugsėjo mėnesį Rygoje vyksiantis Baltijos valstybių Ministrų Tarybos susitikimas, kiti aktualūs bendradarbiavimo klausimai.

Premjerai daug dėmesio skyrė regiono energetinio saugumo problemoms aptarti. A. Kubilius informavo V. Dombrovskį, kad Lietuva parengė Energetinio saugumo centro koncepciją, kuri sulaukė susidomėjimo.

REKLAMA
REKLAMA

"Kadangi Vyriausybės programoje energetinio saugumo klausimas yra vienas iš prioritetinių, Lietuvos Vyriausybė priėmė sprendimą įkurti Energetinio saugumo centrą, kuris sieks NATO kompetencijos centro statuso. Tikimės, kad Energetinio saugumo centras panaudos Lietuvos patirtį bei sujungs ekspertų iš kitų šalių bendradarbiavimą energetinio saugumo srityje. Vertintume Latvijos paramą mūsų idėjai", - sakė A. Kubilius.

Abu premjerai pasidžiaugė, kad Estijai suteikta galimybė stoti į euro zoną. Pasak vyriausybių vadovų, tai atveria kelią Latvijai ir Lietuvai paneigti spekuliacijas, kad dėl finansų krizės Pietų Europoje stabdoma euro zonos plėtra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V. Dombrovkis pažymėjo, kad sprendimą dėl Estijos priėmimo į euro klubą dar turi tvirtinti Europos Taryba. Jo manymu, būtina organizuoti paramą kaimyninei Estijai. A. Kubilius pritarė tokiam pasiūlymui bei pažymėjo, jog Estijos pavyzdys motyvuoja latvius ir lietuvius energingiau siekti, kad ir mūsų šalys sulauktų kvietimo prisijungti prie euro zonos.

Premjeras A. Kubilius pasidalino savo įspūdžiais iš neseniai įvykusių susitikimų su Rusijos Premjeru Vladimiru Putinu, JAV Prezidentu Baraku Obama (Barack Obama), JAV valstybės sekretore Hilary Klinton (hilary Clinton).

REKLAMA

V. Dombrovkis informavo A. Kubilių apie Latvijos Prezidento Valdžio Zatlero susitikimo su V. Putinu rezultatus.

A. Kubilius pajuokavo, kad nors birželio 1-2 dienomis vyks Latvijos krepšinio čempionatas, o vienos rungtynės - net gražiame ir vaišingame Panevėžyje, vis dėlto jis tikisi, kad Latvijos vadovai dalyvaus tuo metu Vilniuje vyksiančiame Baltijos jūros valstybių tarybos aukščiausio lygio susitikime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų