REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Siūloma keisti Socialinių išmokų perskaičiavimo ir mokėjimo laikinąjį įstatymą, neribojant autorių galimybių gauti papildomų pajamų.

REKLAMA
REKLAMA

Tokį įstatymo pataisos projektą Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Seimo narė Dalia Teišerskytė.

REKLAMA

Jeigu Seimas pritartų, asmenų pagal autorines sutartis, sporto veiklos, atlikėjo veiklos gaunamos pajamos, taip pat meno kūrėjo statusą turinčių asmenų pagal autorines sutartis gaunamos pajamos neturėtų įtakos jų valstybinių socialinio draudimo senatvės, ištarnauto laiko pensijoms ir kompensacijoms už ypatingas darbo sąlygas.

"Įstatymo projekto rengimą paskatino asmenų, kurie gauna valstybines socialinio draudimo senatvės pensijas ir tuo pačiu metu gauna papildomas pajamas pagal autorines sutartis, skundai, kad šiuo metu Socialinių išmokų perskaičiavimo ir mokėjimo laikinasis įstatymas visiškai apriboja galimybę papildomai užsidirbti netgi gaunant pajamų, kurios yra ne tik nenuolatinės, bet dažnai ir vienkartinės", - sako D. Teišerskytė.

Pasak jos, įstatymo pataisos teikiamos atsižvelgiant ir į darbo grupės pateiktus įstatymų projektus, kuriais siekiama užtikrinti socialines garantijas autorinius atlyginimus gaunantiems asmenims.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų