REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Knyga apie verslo sėkmės paslaptis ir nesėkmių priežastis

Ši knyga – tai talentingo mokslininko, Lietuvoje plėtojančio aukštųjų technologijų verslą, mintys apie karjeros, verslo sėkmės paslaptis ir nesėkmių priežastis. Prof. Vlado Algirdo Bumelio patirtis patvirtina jo mėgstamą mintį, kad prie visų žmogaus laimėjimų sėkmė prisideda tik 1 procentu, o 99 procentai – atkaklaus darbo nuopelnas.

REKLAMA
REKLAMA

Autorius, kuris knygą parašė kartu su Inga Liutkevičiene, dėsto savo požiūrį į Lietuvos mokslo ir ekonomikos perspektyvą, svarsto pasaulį ir mūsų šalį ištikusios krizės priežastis, ieško būdų ją įveikti. Prof. Vladas Algirdas Bumelis ateityje regi Lietuvą kaip aukštųjų technologijų valstybę. Jis ragina lietuvius įrodyti patriotizmą uoliu darbu tėvynėje ir savo pavyzdžiu rodo, kad gabus, veiklus žmogus ir Lietuvoje gali pasiekti didelių profesinių laimėjimų bei užgyventi solidų turtą. Pagrindiniu kiekvieno žmogaus ir visuomenės kapitalu mokslininkas bei verslininkas laiko kilnojamąjį turtą – žinias. Jos yra ir materialinės gerovės pagrindas.

REKLAMA

Knygoje kalbama apie draugystės, meilės, ištikimybės, šeimos vertę didžiulio gyvenimo tempo genamam šių laikų žmogui, apie meno teikiamą atgaivą ir kitas nematerialias gėrybes.

Per gyvenimą autoriaus sukaupti apibendrinimai pateikiami ne sausu akademiniu stiliumi – tai sąmojingos sentencijos, paradoksai, neretai provokuojantys skaitytoją prieštarauti, o svarbiausia – iš naujo susimąstyti apie savo gyvenimo strategiją. Ši knyga įkvepia niekada nenuleisti rankų, realiai, bet ambicingai įvertinus savo galimybes siekti maksimalaus rezultato visose gyvenimo srityse, kūrybingai spręsti problemas.

REKLAMA
REKLAMA

Profesorius VLADAS ALGIRDAS BUMELIS (g. 1949) – biochemikas, šiuolaikinės genų inžinerinės farmacijos Lietuvoje pradininkas, 20 išradimų, 35 patentų bendraautoris. Habilituotas daktaras,  Lietuvos mokslų akademijos narys korespondentas. Aktyvią mokslinę veiklą pradėjo Biotechnologijos institute, buvo jo generalinis direktorius. Prof. V. A. Bumelio kartu su kolegomis sukurtas interferonas vėžiui ir hepatitams gydyti buvo pirmas rekombinantinių baltymų pagrindu pagamintas vaistas, registruotas buvusioje Sovietų Sąjungoje, Rytų ir Vidurio Europoje, ir penktas iš šešių tokio pobūdžio preparatų pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prof. V. A. Bumelis – ne tik didelių laimėjimų pasiekęs mokslininkas, bet ir klestintis verslininkas. Nuo 1996 metų yra biofarmacijos bendrovės „Sicor Biotech“ (Izraelio „Teva“ grupės įmonė) generalinis direktorius. Šioje bendrovėje įkurtas pirmas Lietuvoje privatus mokslo centras. Jo mokslininkų sukurtas vaistas nuo vėžio „TevaGrastim“ – pirmas lietuviškas preparatas, kuriuo gydomi Europos Sąjungos ir Šveicarijos ligoniai.

Prof. V. A. Bumelis taip pat yra įsteigęs privačius medicinos centrus „Northway“ Vilniuje ir savo gimtojoje Kretingoje.

REKLAMA

Mintys iš knygos:

Jeigu stengiesi išgyventi iki pirmadienio, tikrai neišgyvensi, bet jeigu turi bent kelerių metų viziją, gali pasiekti tikslą.

Verslininkams klysti negalima. Tik valdžios atstovai gali sau leisti prabangą klysti.

Pirmasis atsakymas banke turi būti „ne“, versle – „taip“.

Į komandą pasirenku už save protingesnius žmones. Ir to nebijau.

Lietuvoje nieko neslėpkite, nes jeigu žino du žmonės, sužinos visa Lietuva.

Negalima su draugais organizuoti uždarosios akcinės bendrovės. Draugystė ir pagalba egzistuoja, kol neturite pinigų.

REKLAMA

Pinigai didelės laimės neneša. Pinigai žmogui suteikia daugiau laisvės, bet reikia gabumų su jais susitvarkyti.

Mažai tautai galima tik viena kryptis – judėti link tokių technologijų ir mokslų, kurie kurtų didelę pridėtinę vertę.

Vladas Algirdas Bumelis. 99 %: pamąstymai apie gyvenimą, darbą, verslą. [V.A. Bumelis kartu su Inga Liutkevičiene]. – Vilnius: Tyto alba, 2010. – 223 p.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų