REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo narys Audronius Ažubalis siūlo įteisinti griežtesnes sankcijas ir baudžiamąją atsakomybę už grafitų piešimą ant visuomeninių bei kultūros paveldo objektų.Tuo tikslu jis Seime įregistravo Baudžiamojo kodekso pataisas.

REKLAMA
REKLAMA

"Tikiu, kad sugriežtintos sankcijos už padarytą žalą visuomeniniams objektams ne tik įgalins teisėsaugos institucijas veiksmingiau kovoti su pažeidėjais, bet ir sudrausmins pačius grafitų "meno mylėtojus", - teigia pataisų autorius.

REKLAMA

A. Ažubalis siūlo už svetimo turto sunaikinimą ar sugadinimą, piešiant užrašus, ženklus ar vaizdus ant statinių fasadų, transporto priemonių, viešųjų kelių ar gatvių įrengimų, pažeidėjui skirti ne administracinę, bet baudžiamąją atsakomybę. Seimui pritarus Baudžiamojo kodekso pataisoms, net ir tais atvejais, kai grafitais svetimam turtui padaryta žala neviršytų 130 litų, pažeidėjas būtų traukiamas baudžiamojon atsakomybėn. Šiuo metu, jei padaryta žala neviršija 130 litų, pažeidėjui taikoma administracinė atsakomybė.

Baudžiamojo kodekso pataisas parlamentaras inicijavo įvertinęs savivaldybių gautą informaciją apie grafitų paplitimo mastą, jų padaromos žalos dydį ir kitų šalių patirtį, kovojant su grafitų piešėjais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų