REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

E.Masiulis prakalbo apie koalicijos plėtrą

Liberalas Eligijus Masiulis išsaugojo susisiekimo ministro kėdę. Iš įvairių Seimo frakcijų atstovų sudaryta redakcinė grupė savo parengtame nutarimo projekte pasiūlė pritarti ministro atsakymams į opozicijos jam pareikštą interpeliaciją.

REKLAMA
REKLAMA

Už tokį nutarimą balsavo 73 Seimo nariai, 49 buvo prieš, 14 parlamentarų susilaikė.

Postą išsaugojęs ministras E. Masiulis teigiamai įvertino balsavimo rezultatus. Ministras neatmetė galimybės, kad artimiausiu metu galima bus sulaukti ir naujų bandymų klibinti valdančiąją koaliciją, naujų interpeliacijų, todėl reikia labai greitai spręsti koalicijos išplėtimo klausimą.

REKLAMA

"Koalicijos išplėtimas yra neišvengiamas, tai tik laiko klausimas", - teigė E. Masiulis.

Kokia partija galėtų papildyti Permainų koalicijos gretas, jis nesiėmė atsakyti. Viešai jau įvardintos kelios politinės jėgos. Manau, kad viena ar kelios iš jų yra tikrai potencialios koalicijos partnerės, - žurnalistams sakė E. Masiulis.

 

Tačiau pasak interpeliaciją inicijavusio Seimo frakcijos Tvarka ir teisingumas seniūno Valentino Mazuronio, akivaizdu, kad valdantieji, pasitelkę "valstiečius" ir visas turimas galimybes, išsaugojo ministrą E. Masiulį. Jo duomenimis, prieš balsavimą buvo dirbamas didžiulis agitacinis darbas.

REKLAMA
REKLAMA

"Ministro išsaugojimo klausimas aiškus, o Seimo pozicijos ir opozicijos klausimas irgi aišku, kad niekas neaišku", - sakė V. Mazuronis, komentuodamas politinių jėgų išsidėstymą Seime.

Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos seniūno Algirdo Butkevičiaus manymu, šiuo metu buvo parodyta, "kad pozicija kai kada gali ir susitarti".

Interpeliacijos tekstą ministrui E. Masiuliui pasirašė 44 Seimo nariai. Jie pateikė ministrui per dvi dešimtis klausimų, susijusių su pašto, informacinių technologijų ir telekomunikacijų veiklos reguliavimu, oro, jūrų uostais ir laivininkyste, geležinkelių, kelių valdymo sektoriais. Opoziciją taip pat domino Liberalų sąjūdžio rėmimas, nes, jos nuomone, žvelgiant į politinėms partijoms aukojamas pinigų sumas į akis krinta Lietuvos liberalų sąjūdžio išskirtinis rėmimas.

Apie tai žiūrėkite LNK žinių videoreportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų