REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Esu  žalias lietuviškas miškas. Turiu kuo pavaišinti  – uogomis, grybais. Turiu kur priglausti – prie samanų, raistų ir žemynių. Turiu didelę širdį – galiu nuraminti ir paguosti. Esu patikimas.

REKLAMA
REKLAMA

Jau šį sekmadienį, gegužės 16 dieną, gaivus lietuviškas miškas kviečia į kino teatrą „Pasaką“  pažiūrėti filmų apie mišką ir apie ištikimus miško draugus.

REKLAMA

Švenčiant “Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės" dieną visus vilniečius kino teatras “Pasaka" kviečia prisiminti kino juostas apie Lietuvos laisvės kovotojus ir jų laikinuosius namus - lietuviškas girias. Programoje -  Jono Vaitkaus kone pirmasis nepriklausomoje Lietuvoje pastatytas filmas apie partizanus “Vienui vieni" su Sauliumi Balandžiu, Vytauto V. Lansbergio  šiuolaikiška vizija apie pokarį  “Kai aš buvau partizanas" bei kontraversiškas ir vienas žinomiausių lietuviškas Vytauto Žalakevičiaus filmas, pastatytas okupacininio režimo metu -  “Niekas nenorėjo mirti". Pirmuosius du filmus pristatys patys režisieriai, o „Niekas nenorėjo mirti“  -  žinomas pokario pasipriešinimo istorikas.

Šiuo projektu siekiama skatinti Lietuvos visuomenės domėjimąsi laisvės kovotojų istorijomis bei atrasti tarpukario Lietuvoje tradicinę “Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės" dieną, kuri tradiciškai minima trečiąjį gegužės sekmadienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų