REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį NASDAQ OMX Vilniaus biržos apyvarta sumažėjo, ji buvo 1,170 mln. litų, sudaryti 483 sandoriai. Vilniaus biržos indeksas padidėjo 0,13 proc. Vakar Vilniaus biržoje 13 bendrovių akcijos brango, 9 – pigo. Trijų bendrovių akcijų apyvarta viršijo 100 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal apyvartą pirmavo Ūkio banko akcijos, kuriomis suprekiauta 0,332 mln. litų, o kaina išliko nepakitusi – 1,05 lito.

REKLAMA

Vakar Europos Komisija paskelbė pritarianti, kad nuo 2011 metų Estija įstotų į euro zoną. Tai dar turės patvirtinti Europos Sąjungos finansų ministrai, tačiau Estija yra reali pretendetnė tapti septyniolikta euro zonos nare. Tuo tarpu Lietuva neatitinka trijų iš keturių eurui įvesti taikomų Mastrichto kriterijų. Lietuva vykdo tik valiutos kurso, o neatitinka kainų stabilumo, bendrojo šalies biudžeto padėties ir ilgalaikių palūkanų normų kriterijų.

REKLAMA
REKLAMA

„Alitos“ bendrovė vakar kreipėsi į Serbijos privatizavimo agentūrą ir Serbijos akcijų fondą, kad būtų atlyginti nuostoliai dėl atimtos „Beogradska Industrija Piva“ gamyklos. Nepavykus išspręsti ginčo per 6 mėnesius, „Alitos“ bendrovė planuoja kreiptis į Tarptautinį investicijų ginčų sprendimo centrą. Vakar dėl įmonės akcijų nebuvo sudarytas nei vienas sandoris.

Daugiausiai pigo „Lietuvos elektrinės“ akcijos – 3,92 proc. iki 4,90 lito, o apyvarta sudarė 10 tūkst. litų. „Stumbro“ akcijų kaina padidėjo 4,52 proc. iki 5,09 lito, tačiau buvo sudarytas tik vienas sandoris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

NASDAQ OMX Rygos biržoje pasiekta 92 tūkst. latų apyvarta ir sudarytas 91 sandoris. Pakilus 5, o nukritus 4 bendrovių akcijų kainoms, Rygos indeksas padidėjo 0,69 proc. Didžiausiu aktyvumu išsiskyrė „Grindeks“ akcijos, jų suprekiauta už 37 tūkst. latų, o kaina išliko nepakitusi – 6,25 lato.

NASDAQ OMX Talino biržos apyvarta – 1,163 mln. eurų, sudaryta 380 sandorių. Pakilus 11, o nukritus 3 įmonių akcijų kainoms, Talino indeksas sumažėjo 0,14 proc. Didžiausiu aktyvumu išsiskyrė „Olympic Entertainment Group“ akcijos, kurių suprekiauta už 594 tūkst. eurų, o kaina sumažėjo 2,04 proc. iki 1,44 euro.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų