REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno savivaldybėje nerimaujama dėl situacijos "Žalgirio" krepšinio klube, kuriam kasmet skiriama solidi miesto biudžeto parama.

REKLAMA
REKLAMA

Klubas trečiadienį oficialiai paskelbė, kad iš pareigų atleido vyriausiąjį trenerį Darių Maskoliūną. Tai kelia susirūpinimą Kauno miesto merui Andriui Kupčinskui ir verčia jį abejoti dėl stabilumo komandoje.

REKLAMA

"Lietuvos krepšinio lygos finalinių rungtynių etapo metu atleistas komandos vyriausiasis treneris, kurio vadovaujama komanda laimėjo Baltijos krepšinio lygos varžybas. Prieš keletą mėnesių buvo atleistas ankstesnis vyriausiasis treneris Ramūnas Butautas, išdirbęs tik pusantro mėnesio, per kurį išvedė "Žalgirį" į Eurolygos šešioliktuką, laimėjo prizinę vietą VTB Vieningosios lygos finaliniame turnyre.

Tokie atleidimai verčia abejoti dėl stabilumo komandoje, kurią nuolat remia Kauno miesto savivaldybė. Norime pabrėžti, kad stabilumas komandoje bus vienas svarbiausių veiksnių apsisprendžiant dėl tolesnio komandos rėmimo", - sakė Kauno miesto meras.

REKLAMA
REKLAMA

Savivaldybė nuo 2002 metų aktyviai remia "Žalgirio" komandą ir klubui jau yra skyrusi beveik 30 mln. litų. Šiam sezonui skirta 4 mln. litų kauniečių mokesčių mokėtojų į miesto biudžetą sudėtų pinigų.

Kauno miesto savivaldybės Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija jau vasario mėnesį kreipėsi į Kauno "Žalgirio" klubo savininką Vladimirą Romanovą. Buvo išsakyti nuogąstavimai dėl padėties komandoje. Beje, šios frakcijos narys Marijus Panceris kaip miesto tarybos atstovas yra kviečiamas į "Žalgirio" klubo valdybos posėdžius, tačiau apie priežastis bei patį sprendimą atleisti jau ne pirmą krepšininkų trenerį teigia iki oficialaus pranešimo nieko nebuvęs girdėjęs.

"Jei tarybos frakcijos ar patys jos nariai siūlys, miesto politikai būtinai paanalizuos situaciją, kuri susidarė komandoje. Tarybos posėdyje tai galime svarstyti, nors savivaldybė turi tik 0,25 proc. "Žalgirio" klubo akcijų. Kadangi kasmet komandai skiriame ne vieną milijoną litų iš visų kauniečių biudžeto, manau, bent jau turime teisę pareikšti savo pilietinę poziciją dėl nerimą keliančios situacijos. Juolab kad ir "Žalgirio" sirgaliams ji labai neaiški, nesuprantama ir kelianti pasipiktinimą", - trečiadienio vakarą Eltai sakė meras A. Kupčinskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų