REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvai reikėtų tobulinti mokesčių sistemą, lanksčiau reguliuoti darbo santykius - tokius pagrindinius pasiūlymus išdėstė su Prezidente Dalia Grybauskaite susitikę asociacijos "Investuotojų forumas" nariai.

REKLAMA
REKLAMA

Forumo nariai beveik neturi pastabų dėl pelno mokesčio, tačiau kitose srityse Vyriausybei dar reikėtų padirbėti, po susitikimo sakė asociacijos Mokesčių grupės vadovas Kęstutis Lisauskas.

REKLAMA

"Manome, kad atėjo laikas neskaičiuoti PVM nuo beviltiškų skolų. Taip pat manome, kad įsigaliojus teisės aktams, pagal kuriuos įmonių automobilių naudojimas privačioms reikmėms yra apmokestinamas per Gyventojų pajamų mokesčio įstatymą, pirkimo PVM nuo lengvųjų automobilių turėtų būti įmonėms grąžinamas. Šiandien objektyviai turime dvigubą apmokestinimą tų pačių pajamų natūra. Tai nėra gerai", - aiškino K. Lisauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, dvi pagrindinės sritys, kuriose Lietuvai reikia kuo greičiau kažką daryti, yra privalomasis sveikatos draudimas (PSD) ir "Sodra".

"Kai PSD įmokos yra atskirtos nuo gyventojų pajamų mokesčio, manome, kad reikėtų judėti link draudimo sistemos sukūrimo, kad tai nebūtų tik dar vienas mokestis. PSD įmokos turėtų būtis susietos su draudžiamuoju asmeniu. Tik taip atsirastų suinteresuotumas dalyvauti šitoje sistemoje", - sakė investuotojų atstovas.

"Investuotojų forumas" taip pat neatsisako jau ne pirmus metus keliamos minties, kad Lietuvoje turėtų būti įvestos "Sodros" mokesčio lubos. Tiesa, dabar "Sodros" įmokų lubas siūloma įvesti tik naujoms darbo vietoms, kurias kurtų naujos investicijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Investuotojai pasisako ir už nekilnojamojo turto (NT) mokesčio įvedimą, kuris, pasak jų, yra normali brandžios mokesčių sistemos dalis.

Anot K. Lisausko, vienintelis klausimas - ar NT mokestis turėtų būti įvestas jau nuo ateinančių metų, ar nuo 2012-ųjų.

Prezidentės D. Grybauskaitės atstovas spaudai Linas Balsys sakė, kad šalies vadovė pokalbio su "Investuotojų forumo" atstovais metu akcentavo investicijų Lietuvoje svarbą ir džiaugėsi, kad į asociaciją susibūrę investuotojai aktyviai plėtoja savo veiklą.

"Prezidentės įsitikinimu, esminis dalykas pritraukiant užsienio investuotojus į Lietuvą yra sąlygų verslo plėtrai sudarymas, visų pirma biurokratinių kliūčių mažinimas", - teigė L. Balsys.

Jo teigimu, Prezidentė taip pat daug dėmesio skyrė kovos su korupcija temai, nes kuo mažesnė šalyje korupcija, tuo palankesnės sąlygos ateiti investuotojams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų