REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarptautinio valiutos fondo (TVF) paskola ekonominio sunkmečio užkluptai Latvijai išėjo tik į gera: šalis jau atsigauna, tampa konkurencingesne, tvirtina interviu „Balsas.lt“ davęs Latvijos ambasadorius Lietuvoje Hardijs Baumanis.

REKLAMA
REKLAMA

Pokalbio „Balsas.lt“ studijoje vaizdo įrašą žiūrėkite straipsnio pabaigoje

„Kreipimasis į TVF reiškė dar ir reikalavimus sutvarkyti savo ekonominę sistemą, sumažinti biudžeto išlaidas, sutvarkyti valstybės tarnybą. Daugelis valdininkų buvo atleisti, tarnybos tapo mažesnės, bet efektyvesnės. Dabar, kai jaučiame, jog iš krizės imame išikapstyti, Latvija tapo labiau konkurencinga šalimi“, - sakė H. Baumanis.

REKLAMA

Kalbėdamas apie besikeičiančius santykius su Rusija jis pažymėjo, jog atėjo metas pragmatinio bendradarbiavimo laikotarpiui: „Norint šokti tango – reikia dviejų šokėjų, tad tiek mes, tiek Rusija šiuo metu imamės tų temų, kuriose matome perspektyvą ir galimą abipusę naudą. Kalbamės apie tas sritis, kur galima pasiekti bendradarbiavimo rezultatų“.

H. Baumanis patikino, jog Latvija neatsisako idėjos drauge su Lietuva statyti naująją atominę elektrinę Visagine ir tačiau stebi, kaip Lietuva ieško strateginio investuotojo.

Ambasadorius pažymėjo, jog Latvija deda dideles pastangas šalies įvaizdžiui stiprinti. „Siekiama populiarinti Latvijos ir Rygos vardus pasaulyje. Prieš kelis mėnesius, po diskusijos buvo nutarta derinti abu vardus – ten, kur labiau žinoma Ryga – apie ją ir kalbėti, tik paskui paminint, kad Ryga yra Latvijoje. Ten, kur labiau tinka pačios Latvijos vardas – naudoti jį. Tokia tad yra koncepcija. Dar vienas naujas aspektas, kurį dabar ryškiname pritraukdami turistus, yra tas, jog Latvija reikia grožėtis neskubant. Norime, kad turistas liktų Latvijoje ne vienai dienai“, - vylėsi H. Baumanis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų