REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Praeitą savaitę įvyko ketvirtasis Lietuvos SPA masažuotojų čempionatas, kuriame dėl geriausiųjų titulo varžėsi rekordinis skaičius dalyvių iš Lietuvos, taip pat svečias iš Latvijos.

REKLAMA
REKLAMA

Savo atstovus į čempionatą siuntė Lietuvoje gerai žinomi SPA centrai, dalyvavo ir savarankiškai dirbantys masažuotojai, tarp jų – Kauno „Žalgirio“ masažuotojas Vygintas Demenis. Savo jėgas išbandė ir Rygos SPA centro „Fotula“ atstovas.

REKLAMA

Pirmą kartą dvi dienas trukusiame čempionate dėl titulų varžėsi 21 dalyvis.

Iš viso čempionatą sudarė trys rungtys: teorinis SPA testas, kurio metu buvo vertinamos dalyvių teorinės žinios, klasikinio masažo rungtis bei laisvoji programa. Pastaroji šį kartą neturėjo tiksliai nurodytos temos – dalyviai galėjo demonstruoti jiems labiausiai patinkančią techniką.

Laisvosios programos metu buvo kur paganyti akis – gintaro akmenys, bambuko lazdelių garsai, kokoso pienas, šiltų grikių pagalvės, aromatingos arbatos, smilkalai. Visa tai žiūrovų akyse pynėsi su ypatingomis dalyvių atliekamomis technikomis – tajų pėdų masažas, rytietiškas kojų masažas, Manawa vandenyno terapija (polinezietiškas masažas), Decleor relaksacinio masažo technika ir kitos.

REKLAMA
REKLAMA

Dalis dalyvių demonstravo gydomuosius masažus, skirtus gerinti limfos tekėjimą, kovoti su celiulitu ir pan. Likę demonstravo savo kurtus masažus, kurių pavadinimai ir atliekamas ritualas išties pakerėjo publiką – „Šventas medis“, „Tarp garso ir tylos“, „Baltijos bangos“ ir kt.

„Atvirojo Lietuvos SPA masažuotojų čempionato 2010“ dalyviai rungėsi dėl trijų prizinių vietų ir keturių nominacijų – gražiausia SPA erdvė, geriausias klasikinis masažas, geriausias SPA masažas ir žiūrovų simpatija, kurią rinko patys žiūrovai. Savo vardinę nominaciją įteikė ir komisijos narė Rūta Stratkauskienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmoji vieta atiteko Reginai Branickaitei iš „SPA Vilnius SANA“ (Druskininkai). Antroji vieta jos kolegei iš Vilniaus – Dianai Olechnovič iš SPA Vilnius DIA. Trečioji liko Inga Bernotienė („Grožio terapijos ir chirurgijos klinika“). Komisijos nuomone geriausio SPA meistro nominacija atiteko Reginai Branickaitei („SPA Vilnius SANA“).

Gražiausios SPA erdvės nominacija įteikta Rasai Monstavičienei iš „Golden SPA“ centro, kurios itin originalią darbo vietą puošė jūros smėlis ir gintarai. Žiūrovų simpatijas pelnė Deima Steponavičiūtė, kuriai taip pat atiteko ir vardinė Rūtos Stratkauskienės nominacija – Holistinės rankos. Už geriausią klasikinį masažą buvo apdovanota I. Bernotienė.

REKLAMA

Čempionato dalyvius vertino profesionali tarptautinė komisija: Rūta Stratkauskienė (Lietuva), Mai Liis Toivar (Estija), Edita Ivannikova (Latvija), Konstantin Berman (Lietuva), komisijos pirmininkas – Andrej Sirčenko (Rusija), pastarasis yra „SPA School International“ įkūrėjas ir vadovas, Tarptautinių SPA standartų asociacijos viceprezidentas.

„Mes tikimės, kad šis renginys – tai dar vienas žingsnis link SPA, kaip profesionalios veiklos pripažinimo“, – sako renginio organizatoriai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų