REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS


Neužkirto kelio homoseksualų eitynėms „Už lygybę“, leido Antrojo pasaulinio karo veteranams žingsniuoti prie katedros – tokie Vilniaus mero Viliaus Navicko sprendimai prieštarauja Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) vertybėms, tad mero pareigų jis toliau užimti nebegali ir turi atsistatydinti, teigia didžioji dalis TS-LKD Vilniaus Lazdynų skyriaus narių.

REKLAMA
REKLAMA

Meras neatstovauja mūsų partijos išpažįstamų vertybių, tad mes siūlome susimąstyti apie atsistatydinimą“, - teigia TS-LKD Vilniaus Lazdynų skyriaus pirmininkas Evaldas Maceika.

REKLAMA

Jo teigimu, panašią poziciją išsako ir  dalis kitų TS-LKD Vilniaus skyrių narių, tačiau apie tai raštu prabilo tik Lazdynų bendruomenė.

„Nebegalėjome toliau kęsti tokio elgesio. Tiesiog perpildė kandrybę“, - aiškino E. Maceika.

Pasak jo, dalis TS-LKD Vilniaus Lazdynų skyriaus narių ilgą laiką tikėjo V. Navicku, tačiau šis "iššvaistė partiečių pasitikėjimą". Esą paskutinis lašas buvo mero palaimintos homoseksualų eitynės Vilniaus centre „Už lygybę“ ir leidimas žingsniuoti prie Katedros Antrojo pasaulinio garo veteranams gegužės 9-tąją. Neva liberalus mero požiūris išdavė ir partiją, ir jos deklaruojamas vertybes.

REKLAMA
REKLAMA

„Tikimės, kad meras sureaguos. Nemanau, kad tik mūsų skyrius taip galvoja. Esame nepatenkinti juo ne kaip ūkio tvarkytoju, bet kaip politiku“, - aiškino E. Maceika. Jo teigimu, greitai vyks visų TS-LKD Vilniaus skyrių sueiga, tad nuomonę galės pareikšti ir kitų Vilniaus miesto rajonų skyriai.

Pats meras portalui "Balsas.lt" situacijos komentuoti nepanoro ir iš karto padėjo telefono ragelį.

Apie tai, kad sieks nuversti V.Navicką yra užsiminęs ir TS-LKD Tautininkų frakcijai priklausantis Kazimieras Uoka, o nepasitenkimą V. Navicko veikla ne kartą reiškė ir TS-LKD Vilniaus skyrių sueigos pirmininkas, parlamentaras Mantas Adomėnas.

Apie tai žiūrėkite LNK žinių videoreportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų