REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2009-ieji buvo ypač negailestingi JAV vietos ir federaliniams teisėtvarkos pareigūnams, ataskaitoje konstatuoja FTB. Kaip rodo preliminari Federalinio tyrimų biuro (FTB) ataskaita, pernai „tyčia nužudytų“ pareigūnų skaičius išaugo 17 proc. 2009-aisiais tarnyboje žuvo 48 pareigūnai, prieš metus – 41. Be to, pernai atsitiktinai žuvo 47 pareigūnai, o tai 21 mažiau nei 2008-aisiais, praneša „Aol News“.

REKLAMA
REKLAMA

Iš tyčia nužudytų pareigūnų daugiausia, 15, žuvo per pasalas, 9 gyvybių neteko per suėmimus, teigiama ataskaitoje. 8 pareigūnai žuvo stabdydami eismą ar persekiodami įtariamuosius, 5 žuvo reaguodami į pranešimus apie neramumus, 4 – tirdami įtartinas veiklas, vienas pareigūnas žuvo turėdamas reikalų su psichiškai nesveiku asmeniu, du – perveždami kalinius, 4 – kitose situacijose.

REKLAMA

Beveik visi jų buvo nušauti ar užmušti, išskyrus tris, kuriuos partrenkė mašinos.

FTB ataskaitoje teigiama, kad 35 iš žuvusiųjų pareigūnų nelaimės metu dėvėjo apsaugas. 12 iš jų panaudojo ginklus, 9 bandė tai padaryti. Iš 7 pareigūnų ginklai buvo pavogti, 2 žuvo nuo savo pačių ginklų.

Ataskaitą rengiančio FTB padalinio skyriaus viršininkas Robertas Casey'is teigia, kad agentūra šią statistiką naudoja supažindindama teisėsaugos pareigūnus su darbe laukiančiais pavojais.

REKLAMA
REKLAMA

Ji taip pat įrašinėja pokalbius su nuteistaisiais, išnaudojusiais visas apeliacijų galimybes. Anot jo, kai kurie nuteistieji papasakoja, ką pareigūnai darė ne taip, ar paaiškina, kad niekas nesvarbu, nes jie neketina grįžti į kalėjimą.

FTB mokomuosius filmus rodo pareigūnams ir taip padeda jiems išgyventi. „Jie labai padeda“, – kalbėdamas apie statistikos ir vaizdo medžiagos naudą teigė R. Casey'is.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų