REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Taip vienintelių lietuvių, žaidžiančių stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje NBA, atsisakymą prisidėti prie Lietuvos rinktinės komentuoja naujasis jos treneris Kęstutis Kemzūra.

REKLAMA
REKLAMA

Jau šią vasarą prie Lietuvos rinktinės vairo pasaulio čempionate debiutuosiantis K. Kemzūra intensyviai ruošiasi artėjančioms kovoms. 40-metis specialistas tikisi, jog į rinktinę sugrįš tokie krepšininkai, kaip Šarūnas Jasikevičius bei Arvydas Macijauskas.

REKLAMA

K. Kemzūra nenuleidžia rankų ir dėl Ramūno Šiškausko žaidimo rinktinėje. Nors pastarasis jau ne kartą minėjo, jog už Lietuvą daugiau nebežais, K. Kemzūra vis dar bando įkalbėti 31-ų metų patyrusį puolėją ir įtraukė jį į pagrindinės rinktinės kandidatų sąrašą, kuriame iš viso – 24 krepšininkai.

Ž. Ilgausko ir D. Songailos tikrai nebus

– Treneri, ar buvo tokių krepšininkų, kuriuos norėjote įtraukti į kandidatų sąrašus, tačiau jie atsisakė atstovauti Lietuvos rinktinei? – „Balsas.lt savaitė“ paklausė K. Kemzūros.

REKLAMA
REKLAMA

– Ne, tokių žmonių nebuvo. Nors palaukite, iš tikrųjų buvo. Žydrūnas Ilgauskas bei Darius Songaila atsisakė žaisti už Lietuvą.

– Kodėl šie krepšininkai atmetė jūsų pasiūlymą?

– Songaila nesako „ne“ visam laikui. Jis kol kas stabdo savo žaidimą rinktinėje. Žydrūnas turi šeimyninių problemų, todėl taip pat negalės atstovauti Lietuvai.

– Ramūnas Šiškauskas keletą kartų kategoriškai pasakė, jog daugiau vasarų Lietuvos rinktinei nebeaukos, tačiau jo pavardė kandidatų sąraše yra. Šis krepšininkas pakeitė savo nuomonę?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Su Ramūnu jau kalbėjau apie tai, tačiau kol kas įtikinti jo nepavyko. Dar bandysiu įkalbėti. Jis tvirtas žmogus, sunku jį palenkti į kurią nors pusę. Šiuo metu R. Šiškauskas „prilipęs“ prie savo nusistatymo, jog nežais, tačiau vėliau dar mėginsiu su juo kalbėtis.

– Ar teko bendrauti su Arvydu Macijausku? Kokie šio krepšininko siekiai?

– Taip, su Arvydu irgi jau šnekėjau. Šiuo metu jis sportuoja individualiai, mano žiniomis, Arvydas dabar yra išvykęs į JAV, kur dirba su asmeniniu treneriu. A. Macijauskas paprašė su rinktine pradėti dirbti šiek tiek anksčiau, todėl jis prisijungs prie rezervinės komandos.

REKLAMA

Jis į situaciją žiūri realiai, supranta, jog ilgą laiką yra nežaidęs, todėl staiga įgyti gerą sportinę formą nepajėgs. Viskam reikia laiko, Arvydas labai stengiasi, o kaip viskas susiklostys – bus matyti.

Opiausia – įžaidėjo problema

– Į kandidatų sąrašus įtraukėte ir keletą naujokų, pavyzdžiui, Arvydą Eitutavičių, Donatą Motiejūną. Ko tikitės iš šių krepšininkų?

– A. Eitutavičius tarp kandidatų yra dėl itin atviro ir opaus įžaidėjo klausimo. Visi žinome, jog neatvykus Šarūnui Jasikevičiui, bus labai sunku įžaidinėti kamuolį. Šiuolaikiniame krepšinyje įžaidėjas – kertinė pozicija, todėl A. Eitutavičius ir yra vienas iš tokių kandidatų, kurį norime išbandyti, pažiūrėti, kaip jam seksis.

REKLAMA

Donatas yra vienas perspektyviausių ir talentingiausių Lietuvos žaidėjų. Norime pasižiūrėti, kaip jis žaidžia, nes vienas dalykas yra viską stebėti per internetą, o kitas dalykas – viską matyti gyvai.

– Kokios galimybės pasaulio čempionate vilkintį Lietuvos rinktinės aprangą? Išvysti Š. Jasikevičių?

– Kuomet paskutinį kartą su juo apie tai kalbėjau, jis didelių vilčių neteikė. Tačiau jis svarstė, jog pažaisti rinktinėje būtų gal ir gerai, nes visą sezoną jį kamavo traumos, jis negavo daug žaidybinio laiko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Su Šarūnu sutarėme, jos jis pagalvos ir po sezono pabaigos praneš. Nenoriu žmogui įkyrėti su tuo pačiu klausimu, juk neskambinėsiu jam kiekvieną dieną ir neklausinėsiu.

– Ar nesvarstėte galimybės į rinktinę vėl kviesti Andrių Mažutį?

– Nereikia tos ironijos. Aš jo kviesti nesvarsčiau.

– Kokius tikslus Lietuvos rinktinė sieks įgyvendinti pasaulio čempionate Turkijoje?

– Lietuvos krepšinio federacijos vykdomasis komitetas iškėlė konkretų uždavinį – patekti tarp 6 stipriausių čempionato komandų. Šiuo metu yra sunku kažką kalbėti apie mūsų siekius, nes dar nėra aišku, su kokia komanda važiuosime į Turkiją. Apie viską dabar kalbame preliminariai, tie tikslai gali būti ir nerealūs.

REKLAMA

Mes nevažiuosime užimti 6 vietos, važiuosime kautis kiekvienose rungtynėse ir jas laimėti.

Rezervinės rinktinės funkcijos

– Kada ketinate pradėti pasiruošimo etapus su abiejomis rinktinėmis?

– Apie pasiruošimo planus galiu pasakyti tik tiek, kad liepos 15 dieną susirinksime į stovyklą ir pradėsime treniruotis. Visus kitus dalykus galėsime paskelbti vėliau.

– Kokiu principu rezervinės rinktinės žaidėjai galės patekti į pagrindinę stovyklą arba atvirkščiai?

– Rezervinė rinktinė atliks net keletą funkcijų. Visų pirma, rezervinėje komandoje bus didžiulė konkurencija, todėl treneriams bus daug lengviau priimti sprendimus, kai krepšininkus matysime treniruočių procesuose bei rungtynėse.

REKLAMA

Antroji funkcija – užimti jaunus ir perspektyvius lietuvius, kurie jau nebepatenka į įvairių amžių rinktines, nes yra per seni, tačiau dar nepasiruošę žaisti pagrindinėje rinktinėje.

Rezervinės rinktinės trečioji funkcija bus surinkti jau žinomus krepšininkus, iš jų suformuoti komandą ir pažiūrėti, kaip jiems seksis žaisti. Reikia visų pozicijų žaidėjų, juk komanda negali būti sudaryta vien iš aukštaūgių ar gynėjų. Šie žaidėjai turės galimybę atkreipti į save dėmesį. Vieni tai padaryti turi didesnius šansus, kiti – mažesnius. Jie įgaus patirties, patobulės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

TIK FAKTAI

2010 metų pasaulio čempionatas Turkijoje tęsis nuo rugpjūčio 28 iki rugsėjo 12 d.

Lietuviai jį pradės D grupėje, kurioje dar žais Ispanijos, Prancūzijos, Kanados, Naujosios Zelandijos ir Libano krepšininkai.

Pagrindinės rinktinės kandidatai:

Šarūnas Jasikevičius (Atėnų „Panathinaikos“),

Mantas Kalnietis (Kauno „Žalgiris“),

Rimantas Kaukėnas (Madrido „Real“),

Martynas Gecevičius (Vilniaus „Lietuvos rytas“),

Arvydas Eitutavičius (Šolė „Basket“),

Giedrius Gustas (Kavalos „Panorama“),

Arvydas Macijauskas (be klubo),

Tomas Delininkaitis (Salonikų PAOK),

Martynas Pocius (Kauno „Žalgiris“),

Renaldas Seibutis (Bilbao „Bizkaia Basket“),

Ramūnas Šiškauskas (Maskvos CSKA),

Mindaugas Lukauskis (Vilerbano „Asvel“),

Artūras Jomantas (Vilniaus „Lietuvos rytas“),

Simas Jasaitis (Stambulo „Galatasaray“),

Jonas Mačiulis (Milano „Armani Jeans“),

Linas Kleiza (Pirėjo „Olympiakos“),

Mindaugas Katelynas (Alikantės „Meridiano“),

Paulius Jankūnas (Maskvos srities „Chimki“),

Tadas Klimavičius (Kauno „Žalgiris“),

Kšyštofas Lavrinovičius (Sienos „Montepaschi“),

Darjušas Lavrinovičius (Madrido „Real“),

Marijonas Petravičius (Milano „Armani Jeans“),

Robertas Javtokas (Maskvos srities „Chimki“),

Donatas Motiejūnas (Trevizo „Benetton“).

Rezervinės rinktinės kandidatai:

Žygimantas Janavičius (Kauno „Aisčiai“),

Šarūnas Vasiliauskas (Kauno „Žalgiris“),

Aidas Viskontas (Vilniaus „Perlas“),

Adas Juškevičius (Kauno „Žalgiris“),

Martynas Mažeika (Atėnų AEK),

Arvydas Šikšnius („Šiauliai“),

Deividas Gailius („Šiauliai“),

Mindaugas Kuzminskas („Šiauliai“),

Saulius Kuzminskas (Sopoto „Trefl“),

Martynas Andriuškevičius (Alikantės „Meridiano“),

Michailas Anisimovas (Kijevo „Budivelnyk“).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų