REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, tęsdama darbo vizitą Airijoje, pirmadienį apsilankė seniausioje Airijos aukštojoje mokykloje - Dublino Trejybės koledže, kuris 2009 metų aukštųjų pasaulio mokyklų reitinge užima 13-ąją vietą Europoje.

REKLAMA
REKLAMA

Koledže Lietuvos vadovė susitiko su rektoriumi Džonu Hegarčiu (John Hegarty) ir akademinės bendruomenės nariais, aptarė galimybę plėsti Lietuvos ir Airijos universitetų bendradarbiavimą.

REKLAMA

Dublino Trejybės koledžas yra užmezgęs ryšius su Kauno technologijos universitetu, su kuriuo vykdo keturis akademinius projektus.

Galimybė vykdyti bendrus projektus taip pat domina Vilniaus, Vilniaus Gedimino technikos ir Mykolo Riomerio universitetus.

"Lietuvos ir Airijos laukia svarbūs politiniai iššūkiai - artėjantys pirmininkavimai Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijoje bei Europos Sąjungoje. Tai yra puiki galimybė abiejų šalių politikos mokslų specialistams plėsti akademinius ryšius ir vystyti glaudų bendradarbiavimą tarp Dublino Trejybės koledžo ir Vilniaus universiteto", - pabrėžė Prezidentė D. Grybauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Prezidentės, Dublino Trejybės koledžas taip pat yra sukaupęs didžiulę patirtį plėtojant tas mokslo sritis, kurios yra labai reikalingos šalies ekonomikai modernizuoti ir inovacijoms skatinti, todėl tai yra geras pavyzdys Lietuvai vykdant aukštojo mokslo reformą.

Prezidentė apsilankė Dublino Trejybės koledžo bibliotekoje, kuri yra viena didžiausių Europoje, ir padovanojo knygą apie baltų kalbas. Šioje bibliotekoje saugoma 4,5 milijono knygų, rankraščių, žemėlapių ir muzikos natų rinkinių.

Vėliau pirmadienį Lietuvos vadovė susitiks su Airijos Prezidente Mere Makelis (Mary McAleese) ir Ministru Pirmininku Brajanu Kouvenu (Brian Cowen), pranešė Prezidentės spaudos tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų