REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos narys Vytenis Povilas Andriukaitis liepos mėnesį prognozuoja dar didesnę šalies valdymo krizę. Tokią išvadą jis padarė, vertindamas Valstybės tarnybos įstatymo pataisas, kurias parlamentarai svarstys jau netrukus.

REKLAMA
REKLAMA

"Valstybės tarnybos įstatymo pataisų projektai, kurie ateina į Seimą, kelia klausimą, ar valdantieji nesiekia destabilizuoti valstybės valdymo ir apskritai paminti teisinius valstybės valdymo principus, nes pataisos padaro valstybės tarnybą priklausomą nuo politinių partijų valios", - savo abejonėmis dalinosi V. P. Andriukaitis.

REKLAMA

Jo teigimu, Seimui priėmus įstatymo pataisas, valstybės tarnyba taptų kur kas labiau pažeidžiama ir nestabili, priklausoma nuo subjektyvaus politikų požiūrio ir vertinimo. Pasak V. P. Andriukaičio, valdantieji stengiasi iš esmės užkirsti kelią galimai karjeros raidai, užkerta kelią žmonių tobulėjimui, kvalifikacijos kėlimui, taip pat užkerta galimybę gauti įstatymu numatytą atlyginimą, kvalifikaciją ir priedą, kadangi politikai pagal savo valią "galės pridėti ar atimti pinigus arba sudaryti teisę pretenduoti į autorines sutartis ir pan.".

REKLAMA
REKLAMA

Politiko teigimu, Valstybės tarnybos įstatymo pataisos - tai vienas iš didelių iššūkių, kurie numatyti šios savaitės parlamento darbotvarkėje.

"Aš neįsivaizduoju, kas darysis liepos mėnesį Lietuvoje, į ką pavirs valstybės valdymas, kurio ir taip šiandien stokojama. Tad yra pavojus įžengti į dar didesnę šalies valdymo krizę", - kalbėjo V. P. Andriukaitis.

Pasak jo, ši savaitė Seime bus tarsi egzaminas parlamentarams, ar jie liks ištikimi savo priesaikai ir Konstitucijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų