REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas dėl mažamečio vaiko pagrobimo bei didelės vertės turto prievartavimo. Byla perduota Klaipėdos apygardos teismui.

REKLAMA
REKLAMA

Ikiteisminį tyrimą byloje atlikę Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai nustatė, jog šių metų vasario 2-osios rytą eidamas į mokyklą buvo pagrobtas septynmetis berniukas. Prie jo priėjęs nepažįstamas vyriškis suėmė už striukės apykaklės ir jėga nusivedė berniuką į svetimą butą.

REKLAMA

Po keliolikos minučių vaiko motina į savo mobilųjį telefoną gavo žinutę, kad už sūnaus sugrąžinimą reikalaujama 400 tūkst. litų išpirkos ir kad tuos pinigus moteris turi surinkti iki 18 val.

Vaiko išvadavimo operacijai buvo pasitelktos policijos, prokuratūros pajėgos bei antiteroristinių operacijų rinktinės "Aras" pareigūnai, ir tos pačios dienos pavakare berniukas buvo išvaduotas ir perduotas motinai.

Sulaikyti ir į areštinę buvo uždaryti abu įtariamieji. Abiem klaipėdiečiams - 41 m. G. U. ir 45 m. V. K. - nuo pat ikiteisminio tyrimo pradžios skirta griežčiausia kardomoji priemonė - suėmimas.

REKLAMA
REKLAMA

Ikiteisminis tyrimas baigtas per tris mėnesius, tačiau jį būtų buvę galima užbaigti greičiau, jei ne vienam iš kaltinamųjų skirta psichiatrinė ekspertizė, kuri patvirtino, kad kaltininkas už padarytą nusikalstamą veiką privalės atsakyti įstatymų numatyta tvarka.

Už mažamečio vaiko pagrobimą jiems gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių, o už didelės vertės turto prievartavimą - iki 10 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų