REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atsiliepdamas į Tarptautinio valiutos fondo (TVF) siūlymą Lietuvai apmokestinti pensijas, Seimo Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnas Jurgis Razma teigia, kad toks pasiūlymas nepriimtinas ir net nesvarstytinas.

REKLAMA
REKLAMA

"Tiems, kurie smerkė Vyriausybę, kad ši nesikreipia į Tarptautinį valiutos fondą, prašydama finansinės pagalbos, TVF siūlymas dėl pensijų apmokestinimo labai geras pavyzdys, kokie galėjo būti TVF reikalavimai, jei Lietuva vis dėlto tos pagalbos būtų paprašiusi", - svarstė J. Razma.

REKLAMA

Anot TS-LKD frakcijos seniūno, pensininkų finansinė situacija ir taip sudėtinga, todėl siūlymai dar labiau ją apsunkinti neatitinka teisingumo principų. Be to, pensija - tai draudimo išmoka, todėl jos negalima apmokestinti taip, kaip piliečių pajamų.

Kaip skelbia žiniasklaida, TVF siūlo apmokestinti pensijas, nes esą, priešingu atveju, dirbantieji ir pensininkai atsiduria nelygiavertėje padėtyje: 800 Lt algą gaunantys darbuotojai mokesčius moka, o tokio pat dydžio pensijas gaunantys asmenys - ne.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų