REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien šiaurinėje Klaipėdos dalyje prasidėsiantys hidrauliniai bandymai mažiausiai keturioms dienoms dalį klaipėdiečių paliks be karšto vandens.

REKLAMA
REKLAMA

"Žinoma, blogai, kad šis pavasaris toks šaltas, tačiau hidraulinių bandymų datas paprastai nustatome dar sausio mėnesį, o tuomet sunku prognozuoti, kokie bus orai pavasarį. Jei tokius bandymus atliktume rugpjūčio mėnesį, iškiltų pavojus, kad, aptikus rimtų defektų, nebespėtume iki šildymo sezono jų pašalinti", - pykstantiems, kad ir taip šąlantys žmonės liks be karšto vandens, paaiškino bendrovės "Klaipėdos energija" Šilumos tiekimo departamento direktoriaus pavaduotojas Arūnas Smaguris.

REKLAMA

Pasak jo, patys hidrauliniai bandymai šiaurinėje miesto dalyje nuo Kauno gatvės prasidės tik antradienio ryte. Tačiau pirmadieni jau vyks parengiamieji darbai ir eksploatuotojai jau užsukinės karšto vandens įvadų sklendes. Tad nuo to, kada tos sklendės bus užsuktos, ir priklausys, kada namo gyventojai nebeturės karšto vandens.

"Manau, kad pirmadienį ryte dar visi turės karšto vandens, tačiau grįžę po darbo gali jo ir neberasti", - sakė A. Smaguris.

REKLAMA
REKLAMA

Vadovaudamasis daugiamete patirtimi, jis prognozavo, kad karšto vandens tiekimas daliai gyventojų bus atnaujintas ketvirtadienį.

Pietiniai miesto rajonai be karšto vandens gyvens birželio 7-11 dienomis.

Kiekvienais metais pasibaigus šildymo sezonui šilumos tiekimo tinklams būtina atlikti sandarumo ir tvirtumo bandymą padidintu hidrauliniu slėgiu. Hidrauliniai bandymai yra viena iš pasiruošimo naujajam šildymo sezonui sudedamųjų dalių. Jų metu yra nustatomos susidėvėjusios ir korozijos pažeistos šilumos trasų vietos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų