REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien ligoninėje mirė istorikas, politikas, rezistentas, Kovo 11-osios Akto signataras Stanislovas Gediminas Ilgūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl jo mirties nuoširdžią užuojautą savo ir viso Seimo vardu pareiškė ir Seimo pirmininkė Irena Degutienė.

REKLAMA

“Nuo pat ankstyvos jaunystės Velionio asmenybė ir veikla buvo neatskiriama nuo Lietuvos istorijos, nuo tautos kovų už tiesą ir laisvę. Pirmą kartą tik dėl savo jauno amžiaus išvengęs realios bausmės už antitarybinę veiklą ir pagalbą partizanams, Stanislovas Gediminas Ilgūnas vėliau vis tiek tęsė kovą už lietuvybę, buvo teisiamas, kalinamas, persekiojamas", - užuojautoje rašo I.Degutienė.

Seimo Pirmininkė pažymėjo, kad negalėdamas tiesiogiai dalyvauti politinėje veikloje, Velionis negailėjo jėgų Lietuvos istorijai – rengė kraštotyros ekspedicijas, gilinosi į tautos istorijos veikėjų likimus bei darbus, iki pat išėjimo Anapilin žodžiais ir knygomis skleidė savo žinias visiems neabejingiems.

REKLAMA
REKLAMA

“Logiška Stanislovo Gedimino Ilgūno biografijos atkarpa tapo jo aktyvi veikla Lietuvos Sąjūdyje ir Aukščiausioje Taryboje - Atkuriamajame Seime, vėliau – darbas Lietuvos tūkstantmečio minėjimo direkcijoje, Lietuvos radijo ir televizijos taryboje. Visus, kam teko su Velioniu dirbti ir bendrauti, žavėjo Jo kompetencija, darbštumas ir  nenuilstantis noras prisidėti prie Lietuvos vardo garsinimo, prie mūsų kultūros ir istorinės atminties puoselėjimo", - rašo I.Degutienė užuojautoje Velionio šeimai ir artimiesiems – visiems, kam ši žinia – skaudi ir liūdna.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mirus Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo akto signatarui Gediminui Ilgūnui, Prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė užuojautą velionio artimiesiems, kolegoms ir draugams.

"Netekome Gedimino Ilgūno - žmogaus, kuris visą gyvenimą skyrė savo Tėvynei. Neblėstantis rūpestis Lietuva ženklino visą Gedimino Ilgūno gyvenimo kelią, jo profesinę ir politinę veiklą ir prasmingai atsiskleidė jo vadovaujamos Lietuvos tūkstantmečio minėjimo direkcijos darbe, taip pat LRT Tarybos veikloje. Gedimino Ilgūno nuopelnai, ugdant istorinį tautos sąmoningumą ir pilietiškumą ir puoselėjant nacionalinį identitetą, liks Tėvynės ir tautos atmintyje", - sakoma Prezidentės užuojautoje.

Stanislovas Gediminas Ilgūnas gimė 1936 m. kovo 29 dieną. Sovietmečiu buvo suimtas kartu su tėvu už antitarybinės literatūros saugojimą, platinimą, pagalbą partizanams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų