REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį Prezidentė Dalia Grybauskaitė išvyks oficialaus vizito į Dubliną, kur susitiks su Airijos Prezidente Mere Makelis (Mary McAleese) ir Ministru Pirmininku Brajanu Kovenu (Brian Cowen).

REKLAMA
REKLAMA

Su Airijos vadovais Prezidentė aptars Lietuvos ir Airijos dvišalius santykius, ekonominio bendradarbiavimo plėtros perspektyvas, galimybes sukurti bendrą Europos Sąjungos (ES) energetikos rinką, kitas ES aktualijas ir pasirengimą bendram pirmininkavimui ES.

REKLAMA

"Lietuvą ir Airiją vienija bendri interesai ES, abiejų šalių pasirengimas bendram pirmininkavimui, tikslas skatinti ES ekonomikos atsigavimą. Sėkmingai išbristi iš krizės ir atgaivinti Europos ekonomikos nepavyks, jei nebus sukurta vieninga bendrijos energetikos rinka ir plėtojama ekonomikos augimui būtina infrastruktūra", - kalbėjo Prezidentė D. Grybauskaitė.

Lietuvos vadovė lankysis vienoje garsiausių pasaulio aukštųjų mokyklų - Dublino Trejybės koledže, kuris pagal 2009 metų pasaulio universitetų reitingus užima 13 vietą Europoje. Su koledžo rektoriumi ir fakulteto nariais Prezidentė aptars galimybes plėsti akademinį bendradarbiavimą su Lietuvos universitetais. Šiuo metu Trejybės koledžas palaiko glaudžius ryšius su Kauno technologijos universitetu. Partnerystės programos ir bendradarbiavimo projektai domina ir kitas Lietuvos aukštąsias mokyklas.

REKLAMA
REKLAMA

Dubline Lietuvos vadovė susitiks ir su lietuvių išeivijos Airijoje atstovais.

Valstybės vadovės teigimu, Lietuvių bendruomenė Airijoje, vienijanti apie 90 tūkstančių narių, yra trečia pagal dydį pasaulyje. Todėl, pasak Prezidentės, ne tik nuolat auga jų indėlis į Airijos kultūrinį ir visuomeninį gyvenimą, bet ir iškyla daug aktualių klausimų dėl mokymosi lietuvių kalba, galimybių užsienio lietuviams studijuoti Lietuvos aukštosiose mokyklose, dvigubos pilietybės, santuokų registravimo pripažinimo, privalomojo sveikatos draudimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienio vakarą Prezidentė iš Airijos vyks į Briuselį, kur antradienį dalyvaus Pasaulio ekonomikos forume.

Su kitais pasaulio valstybių vadovais Prezidentė D. Grybauskaitė aptars ES 2020 metų strategijos įgyvendinimo priemones, pasisakys, kaip galima vystyti atominę energetiką, pranešė Prezidentės spaudos tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų