REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kinijoje ruošiamasi įdiegti interneto vartotojų identifikacijos sistemą, kuri leis komentarus tinklalapiuose skelbti tik nurodžius savo tikrąjį vardą.

REKLAMA
REKLAMA

Dienraštis „China Daily“ pranešė, kad didžiausių Kinijoje interneto svetainių ir forumų administratoriai, atsakingi už juose vartotojų skelbiamų komentarų peržiūrą, jau dabar privalo nurodyti valdžios atstovams savo tikruosius vardus.

REKLAMA

„Mes taip pat jau bandome interneto forumams skirtą vartotojų tapatybės nustatymo sistemą“, - dienraščiui sakė Kinijos Informacijos kontrolės biuro vadovas Wang Chenas. Jis nenurodė, kaip veikia ši sistema, ir kada ruošiamasi pradėti ją naudoti.

Interneto vartotojai Kinijoje jau dabar, norėdami komentuoti interneto portalų publikacijas, privalo iš pradžių užsiregistruoti asmeninėje tokio portalo paskyroje. Tačiau iki šiol nebuvo reikalaujama, kad jie registruodamiesi nurodytų savo tikrąjį vardą ir pavardę.

REKLAMA
REKLAMA

Viešai išsakyta Wang Cheno užuomina apie dar labiau stiprinamą turinio internete kontrolę patvirtina, kad Kinijos vyriausybė ruošiasi priversti interneto komentatorius atskleisti savo tikruosius vardus.

Kinija pirmauja pasaulyje pagal interneto vartotojų skaičių – jis jau siekia 404 milijonus, tai sudaro apie trečdalį visų šalies gyventojų, skelbia „Physorg.com“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų