REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kitą savaitę, greičiausiai trečiadienį, Seimo "apkaltos" komisijos ketina balsuoti dėl galutinių savo išvadų.

REKLAMA
REKLAMA

"Kitos savaitės viduryje turėtume padėti tašką", - ketvirtadienį žurnalistams sakė komisijų pirmininkas Kęstutis Masiulis.

REKLAMA

Parlamentinės komisijos spręs, ar yra pagrindas pradėti apkaltos procesus Seimo nariams Linui Karaliui ir Aleksandrui Sacharukui.

Pasak K. Masiulio, pirmadienį vakare komisijos turės galutinį tekstą, kurį atiduos kalbininkams taisyti, teisininkams, apkaltos šalims - advokatui, L. Karaliui ir A. Sacharukui.

"Pirmadienį bus sutarta, ar tekstas yra tinkamas. Dėl išvadų mes negalime balsuoti nesulaukę atsikirtimų, todėl turėsime dar vieną posėdį kitą savaitę, galbūt trečiadienį. Tada, turėdami atsikirtimus, juos įvertinę, balsuosime dėl galutinių išvadų", - sakė K. Masiulis.

REKLAMA
REKLAMA

Jis nemano, kad komisijų nariai turės vieningą nuomonę. Komisijų vadovas taip pat nesiryžo atsakyti, ar bus pateikta atskiroji nuomonė.

K. Masiulis nenorėjo atsakyti į klausimą, ar yra pagrindas apkaltai surengti. "Pasielgčiau nekorektiškai, jeigu atsakyčiau į Jūsų klausimą. Aš savo nuomonę tikrai turiu ir labai tvirtą, pakankamai jinai anksti susiformavo ir nesikeičia", - sakė K. Masiulis.

Jo nuomone, komisijos dirba labai konstruktyviai ir gerai, tačiau darbo vis dar lieka. "Faktines aplinkybes esame patvirtinę ir dėl jų balsavę, liko dvi, matyt, esminės dalys - konstitucinio ir teisinio vertinimo bei išvadų dalys", - sakė K. Masiulis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seimo komisijos tyrimą atlikti ir išvadą parengti turėtų iki šių metų gegužės 15 d.

Apkaltą inicijuojantys Seimo nariai mano, jog yra pagrindas daryti išvadą, kad Seimo nariai L. Karalius ir A. Sacharukas šiurkščiai pažeidė Konstituciją ir sulaužė duotą Seimo nario priesaiką.

Apkaltos iniciatorių nuomone, šių parlamentarų veiksmai diskredituoja ne tik jų, kaip Seimo narių, bet ir Seimo, kaip Lietuvos įstatymų leidžiamosios institucijos, autoritetą.

Apkaltos iniciatoriai mano, jog yra pagrindas įtarti, kad A. Sacharukas ir L. Karalius "veikė bendrai ir iš anksto susitarę", siekdami pridengti L. Karaliaus nedalyvavimą Seimo posėdžiuose ir tokiu būdu neteisėtai pasisavinti valstybės biudžeto lėšas.

REKLAMA

Tuo tarpu A. Sacharukas ir L. Karalius mano, kad komisijos politikuoja.

"Aišku yra tai, kad esu padaręs statuto pažeidimą, o toliau yra grynas politikavimas ir susidorojimas", - žurnalistams yra sakęs A. Sacharukas.

L. Karalius į kolegų nemalonę pateko dėl to, kad atostogavo vykstant pratęstos Seimo sesijos posėdžiams. Tuo tarpu Seimo narys A. Sacharukas kelis kartus balsavo už išvykusį L. Karalių, primena ELTA.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų