REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gegužės 1 dieną Vilniuje, PPC „Akropolis“, buvo iškilmingai pristatytas naujausias „Nike“ profesionalaus sporto avalynės dizainerių laimėjimas – savaime prie aikštės dangos ir fizinės apkrovos prisitaikantys futbolo bateliai „Mercurial Vapor SuperFly II“.

REKLAMA
REKLAMA

Teigiama, kad naujieji itin lengvi futbolo bateliai taip pat geriau apglunda futbolininko pėdą ir leidžia geriau jausti bei kontroliuoti kamuolį.

REKLAMA

Korporacijos „Nike“ prezidento Marko Parkerio teigimu, „Mercurial Vapor SuperFly II“ bateliai apjungia fizinius ir skaitmeninių technologijų laimėjimus futbole ir yra vienas pažangiausių visų laikų „Nike“ gaminių.

Šie artėjant pasaulio futbolo čempionatui Pietų Afrikos Respublikoje sukurti futbolo bateliai jau dabar yra dėvimi vienų ryškiausių pasaulio futbolo žvaigždžių tokių kaip Cristiano Ronaldo, Didier Drogbos, Francko Ribery, Zlatano Ibrahimovičiaus ir Alexandre'o Pato.

REKLAMA
REKLAMA

Svarbiausia sukibimas

Naujuosiuose „Nike“ futbolo bateliuose pirmą kartą naudojama technologija – prisitaikanti sukibimo sistema „Nike Sense“. Ją sudaro iš anglies pluošto pagaminti grifai, kurie priklausomai nuo išorinių sąlygų gali sutrumpėti arba pailgėti iki 3 mm. Tai leidžia žaidėjui efektyviau keisti judėjimo kryptį ir tokiu būdu padidina jo greitį aikštelėje.

„Nike“ sporto tyrimų laboratorijoje buvo kruopščiai peržiūrimi 2006 metų pasaulio futbolo čempionato rungtynių vaizdo įrašai ir pastebėta, kad paslydimai yra viena pagrindinių kamuolio praradimo priežasčių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Buvo paskaičiuota, kad žaidėjai slydo vidutiniškai 14 kartų per vienas rungtynes. Naujieji „Nike“ futbolo bateliai buvo kuriami taip, kad padėtų žaidėjui kuo efektyviau pagreitėti keičiant žaidimo kryptį, koncentruojantis būtent į pirmuosius futbolininko žingsnius,“ – pasakoja „Nike“ atstovų Lietuvoje UAB „Sport Line“ produkto vadovas Skirmantas Sukackas.

Anot jo, „Nike“ konsultavę atletai taip pat pageidavo kuo geriau priglundančio batelio, neprarandant patvarumo ir pėdos stabilumo.

„Mercurial Vapor SuperFly II“ batelių viršus pagamintas pagal technologiją „Nike Flyware“ užtikrina lengvumą, yra stiprus ir gerai prisitaiko prie atleto pėdos. Iš kompozicinės anglies pagaminta itin lengva batelio šasi su sukibimo elementais leidžia futbolininkui išlikti kuo arčiau aikštelės dangos.

REKLAMA

Jau išbandė perspektyviausi jaunieji Lietuvos futbolininkai

Pirmiesiems išbandyti revoliucinius „Nike“ futbolo batelius Lietuvoje nusišypsojo laimė Nacionalinės futbolo akademijos auklėtiniams Povilui Kiselevskiui ir Deimantui Petravičiui. Abu jaunieji atletai yra rengiami pagal jaunimo rinktinės programą ir Lietuvos futbolo federacijos buvo rekomenduoti kaip perspektyviausi jaunieji Lietuvos futbolininkai.

Pasak futbolo federacijos atstovų, Povilo ir Deimanto žaidimas išsiskiria iš bendraamžių, jau dabar vaikinai yra pasiekę nemažai titulų, jais domisi ir prestižiniai užsienio klubai.

REKLAMA

„Prieš „Mercurial Vapor SuperFly II“ pasirodant rinkoje pirmiesiems suteikėme išbandyti geriausiems savo amžiaus grupėje sportininkams Lietuvoje. Tai atspindi pasaulinę „Nike“ politiką visada remti tik geriausius ar perspektyviausius atletus,“ – sako S. Sukackas.

Išbandęs naujuosius batelius Povilas Kiselevskis sako, kad jie užtikrina labai gerą sukibimą.

„Skirtumas jaučiasi iš karto apsiavus. Su jais galiu greičiau startuoti bet kokiu oru. Su kitais bateliais, žaidžiant ant šlapios dangos, dažnai paslysdavau, o su šiais jaučiuosi daug stabiliau,“ – pasakoja sportininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jau prieš tai avėjau „Nike“, tačiau naujasis modelis iš tiesų nustebino. Mums bandant šiuos batelius teko žaisti ir smarkiai lyjant, tuomet pastebėjau, kad šie bateliai daug geriau sukimba. Nebenoriu jų iškeisti į kitus batelius, nes jie suteikia man daugiau pasitikėjimo savo jėgomis,“ – teigia Deimantas Petravičius.

Naujaisiais „Nike“ „Mercurial Vapor SuperFly II“ bateliais nuo gegužės pirmos dienos prekiaujama firminėje „Nike“ parduotuvėje „City Sport“ Vilniuje.

Apie „Nike“

„Nike Inc.“, įsikūrusi netoli Byvertono, Oregono valstijoje, JAV, yra viena garsiausių pasaulio bendrovių, kurianti autentišką sportinę avalynę, drabužius, įrangą ir aksesuarus, skirtus įvairiai sportinei veiklai. Jungtinėje Karalystėje įkurta pasaulinis futbolo prekinis ženklas „Nike Football“.

REKLAMA

Apie UAB „Sport Line“

UAB „Sport Line“ yra didžiausias sporto ir laisvalaikio prekių mažmeninės prekybos tinklų operatorius Lietuvoje, priklausantis tarptautinei įmonių grupei „Sportland International Group“.

Šiuo metu įmonė valdo sporto ir aktyvaus laisvalaikio tinklą „Sportland“, specializuotą „Nike“ parduotuvių tinklą „City Sport“, laisvalaikio, profesionalaus sporto prekėmis, žieminiu bei sunkiuoju inventoriumi prekiaujantį „100% Sports“ tinklą, praėjusių sezonų prekes parduodantį „Neto Sport“ prekybos tinklą bei specializuotą „Timberland“ parduotuvę, taip pat yra oficialus „Nike“ prekinio ženklo atstovas Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų