REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Su vienu Seimo nariu neseniai svarstėme, kaip čia įvedus nepaprastąją padėtį. Jo nuomone, kadangi į Kedžio laidotuves susirinko keli tūkstančiai žmonių, tai surinkti kelis šimtus prie Generalinės prokuratūros ar Seimo - vienas juokas. Pakanka kelių entuziastų su "Molotovo kokteiliais", ir valstybiniai pastatai pleška. Nebūtinai supleška. Tačiau to pakanka, kad padėtis iš įdomios virstų nepaprastąja.

REKLAMA
REKLAMA

Mano kontrargumentai buvo ne strateginiai, o taktiniai: degantis "Akropolis" - daug rimtesnė priežastis įvesti nepaprastąją padėti nei degantis Seimas.

REKLAMA

Sklinda gandas, kad vaikų namų auklėtiniai ginkluojasi plytomis, kad padiskutuotų su "žydruomene". Jėgininkai ar jėgainiai - nežinau, kaip geriau pavadinti mūsų nepolicinės valstybės galios šulus - matyt nujaučia, kad plytomis argumentuotos diskusijos su LGBT gali virsti talka vitrinoms išstiklinti kartu surengiant stichišką išpardavimą-pasiplėšimą.

Viena kita sukulta nosis iškiliems "žydruomenininkams" - simboliška duoklė šeimos vertybėms. Bet juk tai smulkmena. Liaudžiai ne tai rūpi. Kažkas turi susimokėti už jau primirštus "naktinius" mokesčius, nurėžtas pensijas, brangų benziną, PSD. Geriausias būdas - savitarna: paleidai plytą ir iš vitrinos pasiėmei kompensaciją už pasaulinę krizę.

REKLAMA
REKLAMA

Atėnų Akropolis jau okupuotas, Vilniaus "Akropolis" dar ne. Įdomu, kad Akropolis statytas už vogtus pinigus: mat V a. prieš Kristų graikų miestų sąjunga laikė savo iždą Atėnuose. Tada ir išdygo Partenonas bei kitos grožybės. VEKS tradicija Šiaurės Atėnuose (Vilniuje) driekiasi į Antikos laikus. Tačiau liaudies temperamentas skiriasi. Graikai triukšmingi kaip tada, o lietuviai ramūs kaip belgai. Ar ilgam?

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų