REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gegužės 16 d. paaiškės, kas atstovaus Lietuvai šių metų pasaulio tradicinio karatė čempionate. Į lapkričio mėnesį Brazilijoje vyksiančias planetos pirmenybes keliaus stipriausi Lietuvos karate meistrai, kurie bus išaiškinti Anykščiuose vyksiančiame 8-ajame Lietuvos tradicinio karatė čempionate. Geriausių šalies karatė meistrų kovos vyks Anykščių sporto ir laisvalaikio centre „Keturi kalnai“ (Liudiškių g. 18).

REKLAMA
REKLAMA

Geriausius Lietuvos karatistus į Anykščius sukvies Lietuvos tradicinio karate asociacija (LTKA) ir šiame mieste veiklą pradėjęs tradicinio karatė klubas „Danas“.

REKLAMA

Lietuvos čempionate rungsis iki 150 karatė meistrų. Vaikinai varžysis 7 amžiaus grupėse, merginos – 5. Be to, vyks trys komandinės rungtys.

Pernai Lietuvos pirmenybėse dalyvavo karatistai iš 7 klubų, kurie atstovavo 3 miestams. Šiemet geografija išsiplėtė dvigubai: į čempionatą atvyks sportininkai iš Vilniaus, Kauno, Utenos, Ukmergės, Vilkijos ir pirmą kartą — iš Anykščių.

„Šiemet varžytis planuoja visi stipriausi Lietuvos karatistai tiek suaugusiųjų, tiek jaunimo amžiaus grupėse“, – teigė tradicinio karate klubo „Danas“ prezidentas Norbertas Motiejūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Po Lietuvos tradicinio karatė čempionato bus sudaryta šalies rinktinė, vyksianti į Braziliją. Pastarasis pasaulio čempionatas prieš dvejus metus buvo surengtas Vilniuje, šeimininkai tuomet iškovojo 5 medalius.

Į Anykščius ketina atvykti du iš keturių sportininkų, iškovojusių apdovanojimus 2008-ųjų planetos pirmenybėse individualiose rungtyse. Anot LTKA prezidento Giedriaus Dranevičiaus, šie du sportininkai – Laimonas Niūniava ir Darius Balčiūnas – laikomi Lietuvos čempionato favoritais.

Pirmieji Lietuvos tradicinio karatė čempionatai buvo organizuojami Vilniuje, pernai pirmenybės pirmą kartą surengtos Ukmergėje, o šiemet nuspręsta vykdyti geografinę plėtrą ir čempionatą rengti Anykščiuose. Šio miesto rajono savivaldybės meras Sigutis Obelevičius tapo turnyro globėju. Viena priežasčių, paskatinusių varžybas rengti Anykščiuose, — šiame mieste pernai veiklą pradėjo klubas „Danas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Džiugina, kad iškėlėme koją iš Vilniaus, – pabrėžė G. Dranevičius. – Čempionatas tapo ne vienos dienos varžybomis, o dviejų dienų renginiu ne tik sportininkams, bet ir žiūrovams“.

Sportininkams ir aistruoliams čempionato organizatoriai parengė dviejų dienų programą. Gegužės 15-ąją karate meistrai Anykščių centre pademonstruos įspūdingą parodomąją programą, o gegužės 16-ąją vyks oficialios varžybos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų