REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Birželio 25-27 d. griaudės jau ketvirtasis muzikos ir meno festivalis „Be2gether“, kuriame be muzikos pasirodymų šiemet pristataoma dar brandesnė meno programa. Pirmą kartą į Norviliškių pievas persikels novatoriškasis Gyčio Ivanausko teatras. „Be2gether“ žiūrovus jis suvienys  siurrealistiniame tango pasaulyje, spektaklyje „8 kvadratiniai metrai“.

REKLAMA
REKLAMA

„Šis spektaklis – tai savotiškas mūsų teatro manifestas. Žiūrovui pateiksime visiškai netradicinį požiūrį į tango. Scenoje nebus nei gražių kabaretinių kostiumų, nei cigarečių ar brendžio – viską užvaldys gaivališkas šokis.  Netikėtoje erdvėje jis suvienys skirtingus pasaulius – šokis bus aukščiau už viską“, - pasakoja režisierius Gytis Ivanauskas.

REKLAMA

Pirmą kartą  spektaklis bus rodomas gryname ore, be papildomo apšvietimo. Režisierius Gytis Ivanauskas choreografės Brigitos Urbietytės argentinietiškąjį  tango įspraudžia į netradicinius rėmus, neįprastoje erdvėje, kurioje dera net keisčiausi dalykai. Vakaro prieblandoje iš tamsos išlis Napoleonas, o miraže prabėgs voverė, sauganti didžiulį riešuto vaisių - viskas tilps 8 kvadratiniuose metruose.

8 kvadratiniai metrai - tai erdvė, kurioje vyksta spektaklio veiksmas. Tai simbolinė „pamišėlių“ erdvė, kur gyvena šeši skirtingų likimų žmonės, vienijami šaltų purvinų grindų ir bendros aistros. Vienintelis būdas išlikti šiame beprotiškame pasaulyje – šokti. Šokti tango tam, kad išliktum.

REKLAMA
REKLAMA

Ištrauka iš spektaklio „8 kvadratiniai metrai":

Gytis Ivanauskas yra vienas žinomiausių aktorių bei choreografijos režisierių  Lietuvoje, apdovanotas prestižiniu „Fortūnos“ prizu, nominuotas „Auksiniam scenos kryžiui“. 2005-aisiais jo įkurtas teatras rodo originalų požiūrį į šiuolaikinį šokį bei scenos meną. Jis išsiskiria novatoriškumu, savo spektaklių stilistika, raiška bei nestandartiniais kūrybiniais sprendimais. Gyčio Ivanausko teatras buvo pripažintas „Geriausiu nauju teatru“ žurnalo „Pravda“ rinkimuose.

Iš viso festivalio „Be2gether“ meno programoje bus pristatyta kelios dešimtys skirtingų pramogų bei kūrybinių erdvių. Dviejose didelėse scenose ir klubinėje palapinėje gros keliasdešimt atlikėjų iš Lietuvos ir viso pasaulio, tarp kurių: „Empire Of the Sun“, „Skunk Anansie“, Roots Manuva, „Who Made Who“, „Ruble“ ir daugelis kitų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų