REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jonas Vainauskas: „Jokiu būdu nesakome, kad mes nelaimėsime“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ valdybos pirmininkas Jonas Vainauskas tikisi, kad Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finaluose ekipa jau galės žaisti visa sudėtimi. Vadovas prognozuoja itin atkaklią kovą ir išskyrė „Žalgirio“ metikus, kuriems, anot J. Vainausko, vilniečiai privalės rasti priešnuodžių.

REKLAMA
REKLAMA

– Ko „Lietuvos rytui“ pritrūko pralaimėtame BBL finale?

– Ekipai trūko trijų pagrindinės sudėties žaidėjų ir pakankamai svarbaus atsarginio Justo Sinicos. Tai nėra geriausias jo sezonas, tačiau krepšininkas gali žaisti keliose pozicijose ir leisti atsikvėpti pagrindiniams krepšininkams.

REKLAMA

Galima sakyti, kovėmės penkiese, nes Aronas Baynesas ir Jonas Valančiūnas finale rungtyniavo labai prastai. Žaidžiant prieš visos sudėties Kauno „Žalgirį“ laimėti buvo sudėtinga.

Žinoma, tikėjomės pergalės, o po dviejų kėlinių matėme, kad net mūsų antra sudėtis gali pirmauti 14-16 taškų, bet paprasčiausiai pristigo jėgų. Laimėti vos su 5-6 krepšininkais prieš Eurolygos komandą neįtikėtinai sunku.

– Kaip vertinate jaunų žaidėjų S. Buterlevičiaus ar J. Valančiūno pasirodymus šiame sezone?

REKLAMA
REKLAMA

– Jonui Valančiūnui viskas susiklostė gerai – iš pradžių jis perėjo į „Perlą“ Nacionalinėje krepšinio lygoje, o paskui – į „Perlą“ Lietuvos krepšinio lygoje. Dabar Jonas tapo „Lietuvos ryto“ žaidėju ir rungtyniauja pakankamai gerai. Jam svarbiausia – toliau dirbti ir kuo mažiau klausytis žmonių, kurie nori iš jo tik pasipelnyti.

Jam reikia sutelkti dėmesį į tuos, kurie moka jam pinigus ir nori visko, ko geriausia dėl jo paties, dėl komandos, dėl sirgalių. Tada Jonas tikrai tobulės.

Simas Buterlevičius pasiekė labai daug. Jis puikiai vykdo visus trenerių nurodymus, o tai yra itin svarbu. Komandos strategas Rimas Kurtinaitis juo pasitiki ir drąsiai leidžia į aikštę. Be abejo, S. Buterlevičiui trūksta kelių dalykų – žaidėjas žino, kur jis turi daugiau padirbėti, kad jo vieta „Lietuvos ryto“ komandoje po sezono nesusvyruotų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Jei „Lietuvos rytas“ laimės LKL finalą, gaus tiesioginį kelialapį į Eurolygą. Ar komandos neslėgs papildoma psichologinė įtampa?

– Bet ir „Žalgiris“ jaus įtampą, nes nori susigrąžinti titulą. Dėl to kova bus labai stipri ir rimta. Kauniečiai kartais rungtyniauja geriau, kartais – prasčiau, tačiau jie turi pakankamai ilgą atsarginių suolą ir patyrusių žaidėjų. Tuo tarpu „Lietuvos ryto“ krepšininkai yra jaunesni, komandos biudžetas gerokai mažesnis nei „Žalgirio“. Tačiau jokiu būdu nesakome, kad sudėtimi viskas paaiškinama ir mes nelaimėsime.

REKLAMA

– Kokie „Lietuvos ryto“ pliusai prieš LKL finalus?

– Pagrindinis pliusas bus, ir aš labai noriu tuo tikėti, kad pirmą kartą šį sezoną prieš „Žalgirį“ žaisime visos sudėties. Su Artūru Jomantu, Igoriu Miloševičiumi ir Milko Bjelica esame visiškai kito lygio komanda.

– Nepaisant brangių legionierių, šį sezoną „Žalgirio“ žaidimas dažnai banguoja. Jūsų nuomonė apie kauniečių pasirodymus visuose turnyruose?

– Su Vladimiro Romanovo atėjimu Kauno klubas pasikeitė iš esmės. Šeimininkas tiesiogiai dalyvauja klubo veikloje, kasdien stengiasi kažką padaryti dėl komandos. Juk iš „Žalgirio“ reikalaujama tik pergalių. „Lietuvos rytui“ prieš trylika metų buvo paprasčiau – mes perėmėme bankrutavusį LKL klubą ir tokių rezultatų, kuriuos per pirmuosius metus pademonstravome, niekas nesitikėjo.

REKLAMA

Manau, kad V. Romanovui reikia šiek tiek laiko apsiprasti naujoje sporto šakoje. Kitas dalykas, kad jei ne V. Romanovo atėjimas, „Žalgirio“ šiuo metu paprasčiausiai nebūtų. Manau, visi sutiks, kad ir „Lietuvos rytui“ reikalinga stipri kauniečių komanda.

– Kas gali tapti lemiamu veiksniu per LKL finalus?

– Komandos yra labai skirtingos, tačiau pakankamai lygiavertės. Tiesa, dabar sudėtinga konkrečiai kalbėti apie „Lietuvos ryto“ žaidimą, nes jau seniai neturėjome aikštėje pagrindinių atlikėjų. Namų pranašumą smagu turėti, tačiau netrūksta pavyzdžių, kad jis absoliučiai nieko nelemia.

Pagrindiniai „Žalgirio“ pliusai yra patyrę žaidėjai. Labai aukštos klasės Marcusas Brownas, Dainius Šalenga. Nepaisant savo amžiaus, ypač M. Brownas, jie vis dar rungtyniauja aukštame lygyje, kiekviename mače stengiasi padaryti geriausia, ką gali. Kai „Žalgiriui“ būna tritaškių diena, jis gali nužudyti bet kurią komandą. Tai pavojingi metikai ir jiems reikės surasti priešnuodžių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų