REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kirgizijoje – premija už nuversto prezidento ir jo bendrų areštą

Kirgizijos laikinoji vyriausybė pažadėjo skirti 100 tūkst. dolerių premiją už informaciją, kuri padėtų suimti nuverstą šalies prezidentą Kurmanbeką Bakijevą ir jo padėjėjus.

REKLAMA
REKLAMA

Laikinoji vyriausybė, kuri valdžią užėmė per praėjusį mėnesį vykusius kruvinus protestus, reikalavo, kad Baltarusija išduotų K. Bakijevą, kuris laikomas atsakingu už 85 protestuotojų žūtį.

REKLAMA

„Laikinoji Kirgizijos vyriausybė pažadėjo sumokėti nuo 20 iki 100 tūkst. dolerių už konkrečią pagalbą nustatant šių nusikaltėlių buvimo vietą ir juos sulaikant“ - skelbiama laikinosios vyriausybės pareiškime.

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka suteikė K. Bakijevui, kuris iš Kirgizijos pabėgo praėjusį mėnesį per Kazachstaną, priglobstį savo šalyje ir išreiškė pasipiktinimą dėl jo nuvertimo.

Premija taip pat žadama už K. Bakijevo sūnaus Maksimo suėmimą. Jis už akių teisiamas dėl korupcijos pardavinėjant degalus Kirgizijoje veikiančiai JAV karinių oro pajėgų bazei. JAV Kongresas jau pradėjo tyrimą dėl to, ar šalies valdžia toleravo korupciją mainais už galimybę naudotis Manaso karine baze, kuri yra svarbus karinio tranzito taškas aprūpinant Afganistane tarnaujančius karius.

Premija taip pat žadama iš už K. Bakijevo brolio Žanyšos sulaikymą. Būtent šis asmuo, kaip manoma, davė nurodymą policijai atverti ugnį į protestuotojus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų