REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Ar palanku dabar pradėti verslą?“, „Ar galiu pasitikėti verslo partneriu?“, „Kaip klostysis mano karjera?“, „Ar vyras manęs neapgaudinėja?“, „Ar tinkamas metas vykti į tolimą kelionę?“ – tokie klausimai dažnai skamba burtininkų, aiškiaregių ir kitaip save vadinančių pranašautojų salonuose.

REKLAMA
REKLAMA

Atsakymų čia ieško ne tik paprasti žmonės, vargiai suduriantys galą su galu ir besiviliantys kada nors praturtėti, bet ir šalies politikos bei verslo elitas.

REKLAMA

Praskleisti ateities skraistę gali kainuoti ir 20 litų, ir kelis šimtus ar netgi tūkstančius litų. Kuo gražesnes ateities vizijas vardija būrėja, tuo klientas pasirengęs labiau atverti piniginę.

Daugelis dar gerai pamena aiškiaregę Leną Lolišvili iš Gruzijos. Kai 2003-iųjų sausį Lietuvos Respublikos Prezidentu buvo išrinktas Rolandas Paksas, ši aiškiaregė atsistojo šalia aukščiausio šalies vadovo.

Prezidentas neslėpė, kad ši daro jam nemažą įtaką. L.Lolišvili žadėjo jam ilgą prezidentavimo laikotarpį – net dvi kadencijas. Tačiau kai 2004 metų balandį R. Paksas buvo pašalintas iš Prezidento pareigų, skandalingai pagarsėjusios aiškiaregės pranašystės susprogo lyg muilo burbulas.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar jos vardo Lietuvoje negirdėti, tuo tarpu anksčiau pas L.Lolišvili yra lankęsi ir daugiau žinomų šalies politikų.

Kaunietė Audronė Šimaitienė buvo žinoma kaip Šilainių turgaus būrėja ir žolininkė. Moteris gyrėsi turinti antgamtinių galių.

Būrėjos vardas plačiai nuskambėjo prieš keletą metų, kilus konfliktui tarp populiarių restoranų tinklo „Bernelių užeiga“ tuometinių savininkų. Vienam iš jų moteris pardavinėjo neva ypatingų galių turinčią druską ir akmenis, kurie galėjo paveikti kitą savininką, kad šis perleistų akcijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Spėjama, kad už tai burtininkei buvo atsilyginama dešimtimis tūkstančių litų.

Tačiau žadėtų stebuklų nei „ypatinga“ druska, nei akmenys nepadarė, o pati būrėja neseniai sulaikyta dėl sukčiavimo stambiu mastu. Kaunietės akiratyje buvo atsidūrę patiklūs turtuoliai. Jiems būrėja sugebėjo parduoti prabangius automobilius, kurių pirkėjai net nebuvo akyse regėję.

Tokių pavyzdžių galima rasti ir daugiau.

Nebejojama, kad okultizmo paslaugų poreikis išauga sunkmečiu, permainų laikotarpiu. Žmonės trokšta išgirsti, kad viskas bus gerai, kas gyvenimas klostysis taip, kaip jie tikisi, kiti ieško panacėjos nuo visų ligų.

REKLAMA

Kuo gyvenimas sunkyn – tuo daugiau klientų skaičiuoja įvairūs būrimo salonai. Vieni būrėjai, aiškiaregiai už paslaugas prašo didesnių sumų, kiti – mažesnių. Tačiau klientų netrūksta nei vieniems, nei kitiems. Norint patekti pas būrėją, teks iš anksto užsirašyti.

Tačiau prieš tai reikėtų pamąstyti, ar tikrai verta?

Ne tik dėl to, kad vėliau, iškilus bet kokiam klausimui, bėgsi atsakymo ieškoti pas būrėją.

Dėl būrėjų, aiškiaregių teikiamų paslaugų kokybės niekam negali pasiskųsti – tai labai slidus dalykus. Niekas negalės patvirtinti, kad būrėja sakė vieną ar kitą dalyką, kada tiksliai išsipildys jos panašystės ir t.t. Taigi lengvai galite tapti įvairaus plauko apsimetėlių pasipelnymo šaltiniu.

Kuo geresnės kortos iškris, tuo daugiau klientas sumokės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų