REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nerijus Juška – negailestingas, bet užjaučiantis teisėjas, nešiojantis nuosavos šokio mokyklos idėją.

REKLAMA
REKLAMA

Džiaugiasi gerėjančia savijauta

− Kaip apibūdintumėte dabartinę savo nuotaiką? – „Balsas.lt savaitė“ pasiteiravo Lietuvos baleto primarijaus, kuris šiuo metu žinomas kaip televizijos šokių projekto „Tu gali šokti“ vienas teisėjų.

REKLAMA

− Gerėja, nes taisosi sveikata. Būtent nuo jos viskas ir priklauso. Jei ji bloga, vaikštau kaip širšė. Tokiais atvejais prie manęs geriau nelįsti. Bet jei man geriau − savo gerumu dalijuosi su visais.

− Žmogui senstant blogėja sveikata. Senatvėje būsite tiesiog nepakenčiamas?

− Būsiu senas širšė (Juokiasi). Nežinau, gal senatvėje mano sveikata pasitaisys. Gal.

− Kaip sekasi teisėjauti televizijos projekte „Tu gali šokti“?

− Labai gerai. Įsijaučiau į vaidmenį, galima sakyti, esu savose klumpėse. Matau visas laidoje dalyvaujančių šokėjų klaidas, todėl stengiuosi vertinti objektyviai. Jei matau, kad šokis atliktas blogai − nemoku apsimesti ir be pagrindo girti žmogų.

REKLAMA
REKLAMA

Jei iš tiesų yra neblogai pasirodyta – pasakau dalyviui ir pasidžiaugiu kartu. Esu sulaukęs labai daug skambučių: pažįstami stebisi matydami mane tokį griežtą. Sako, kad gyvenime esu tik linksmas... Tačiau iš tiesų esu ne tik reiklus  šokių projekto dalyviams, bet ir sau. Kitaip nebūčiau pasiekęs to, ką dabar turiu.

Verkia visi

− Ar tai, ką dabar darote televizijoje, nors kiek užpildo scenos netektį?

− Tai du skirtingi dalykai, kurių net negalima sulyginti. Esu komisijoje, nes gerai suprantu šokančius žmones. Šiuo metu po truputį pradedu grįžti į sceną. Pastebėjau, kad pabuvęs televizijos šou teisėju, pradėjau kur kas daugiau iš savęs reikalauti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Juk sėdžiu ten ir komentuoju, visiems patarinėju ir aiškinu, kaip reikia elgtis. Po to jau negaliu šokti prastai.

− Koks jūsų santykis su „Tu gali šokti“ dalyviais?

− Iš šalies gali atrodyti, kad sėdėti ir žiūrėti, kaip šou dalyviai šoka − lengviausia. Tačiau aš labai išgyvenu dėl tų šokėjų. Po pastarosios laidos, kai pamačiau iškritusių dalyvių akyse ašaras, atvirai pasakius, aš irgi apsiverkiau.

Vieną merginą pavadinau savo simpatija. Mačiau, kaip jinai dega šokiu, nežinojau kaip tai padaryti, tačiau reikėjo jai pasakyti „ne“. Po filmavimo pamačiau visą šokėjų kompaniją, kurie iškrito. Visi verkė. Priėjau prie jų ir visus apkabinau.

REKLAMA

− Gal ateityje bus lengviau pasakyti „ne“?

− Tikiuosi, kad taip. Esu iš tų žmonių, kuriems pasakyti „ne“ yra labai sunku. Dažniausiai mikčioju, mikčioju „gal, gal“, todėl konkretumo visada trūko.

Gera tešla

− Lietuviai gerai žaidžia krepšinį. Tačiau ar jie geri šokėjai?

− Prieš šio projekto pradžią žiūrėjau „Tu gali šokti“ amerikietiškos versijos laidų įrašus. Pasigailėjau. Bijojau, kad teks lyginti su tais amerikiečiais, kuriems šokant man net šiurpas bėgiojo per kūną. Išsigandau, kad į lietuvius žiūrėsiu per daug kritiškai.

REKLAMA

Tačiau taip nenutiko. Mūsų šokėjai labai gabūs. Kaip sakau: lietuviai yra tešla, iš kurios galima lipdyti. Tikrai nesitikėjau, kad šitame projekte bus tiek daug gerai šokančių žmonų.

− Kaip jums sekasi grįžti į didžiąją sceną?

− Atrodo, kad viskas gerėja. Buvo vienas spektaklis – savęs išbandymas ir priminimas, kad esu gyvas. Visus tuos metus vis stengiuosi sugrįžti. Pavyzdžiui, šiandien − poilsio diena, o aš sėdžiu sporto klube.

− Atrodote optimistiškai nusiteikęs kalbėdamas apie savo ateitį.

− Visos tos traumos privertė apsispręsti ir pradėti kurti savo šokių mokyklą. Televizijos projektas taip pat suteikė visokių minčių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

TIK FAKTAI

N. Juška gimė 1976 metų spalio 29 dieną Telšiuose.

1994 metais baigė Vilniaus M. K. Čiurlionio menų mokyklos Baleto skyrių ir pradėjo šokti Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre.

2000-aisiais tapo Paryžiaus IX tarptautinio baleto konkurso laureatu.

2003 metais Lenkijoje vykusiame baleto konkurse pelnė pirmą vietą, gavo specialių Jūrmalos ir Odesos baleto konkursų prizų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų