REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Balandžio pradžioje Lietuvos krepšinio federaciją (LKF) pasiekė puikios naujienos – lažybų bendrovė „TonyBet“ tapo generaline jos rėmėja. Vis dėlto paramai kelią netikėtai užkirto mūsų šalies įstatymai ir vėl viskas grįžo į senas vėžes.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, Lietuvos krepšinis neketina praleisti galimybės susitarti su finansiškai pelningais lažybų bendrovių pasiūlymais. Prieš šiandien vyksiantį Seimo darbo grupės posėdį į valdžios instituciją kreipėsi LKF, Kauno „Žalgirio“ bei Vilniaus „Lietuvos ryto“ vadovai.

REKLAMA

„Šiomis dienomis sprendžiamas Lietuvos krepšiniui ir visam Lietuvos sportui labai aktualus klausimas, kuris jau artimiausioje ateityje gali turėti stiprų impulsą Lietuvos krepšinio ir viso sporto vystymuisi.

Vadovaujantis egzistuojančia ir sėkmingai plėtojama Europos ir pasaulio šalių praktika dedamos pastangos Lietuvoje sukurti socialiai atsakingą ir finansiškai veiksmingą veiklos erdvę lažybų ir komercinio pokerio organizatoriams, kas sportui suteiktų plačias bendradarbiavimo galimybes bei tiesioginę finansinę naudą valstybės biudžetui.

REKLAMA
REKLAMA

Šalies sportui išgyvenant vienus sunkiausių laikų nuo Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo tai būtų viena realiausių ir didžiausių alternatyvų išlikti šiandieninėje situacijoje drastiško biudžetinių lėšų mažėjimo krepšiniui ir visam šalies sportui sąlygomis (vien šiais metais tai sudarė apie 45 proc. buvusių bendrųjų valstybės asignavimų sportui), bei žymaus privataus sektoriaus paraminio potencialo sumažėjimo.

Labai vertiname Jūsų pastangas įstatymo projektą padaryti priimtiną visoms suinteresuotoms šalims, subalansuoti naudos ir rizikos faktorius bei kartu, saugant viešąjį valstybės interesą, jo veikimą reglamentuoti remiantis skaidrumo ir aiškios kontrolės principais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Preliminariais skaičiavimais, palankios verslo aplinkos sukūrimas lažybų ir komercinio pokerio organizatoriams Lietuvos krepšinio rinktinėms, klubams bei kitų sporto šakų atstovams leistų pritraukti per 10 milijonų litų paramos Lietuvos sportui.

Suprasdami lažybų ir komercinio pokerio žaidimo kaip socialinio reiškinio galimas pasekmes, atsakingai pasisakome už kontrolės saugiklių pritaikymą remiantis kitų šalių praktika, švietėjišką prevencinę veiklą ir kitas priemones, kurios leistų lažybas ir komercinį pokerį integruoti į visuomenę kaip saugų, profesionaliai organizuotą ir socialiai atsakingą užsiėmimą, o sportui ir valstybės biudžetui – paraminę ir finansinę naudą teikiantį reiškinį.

Kreipiamės ir prašome Jūsų, kad galutinis lažybų ir komercinio pokerio reglamentavimas Lietuvoje sukurtų protingas lažybų ir komercinio pokerio veiklos sąlygas, kad šias paslaugas teikiančioms bendrovėms būtų patraukli Lietuvos rinka ir jos būtų suinteresuotos vykdyti veiklą. Tai sutaptų su ilgalaikėmis investicijomis į Lietuvą, o kartu ir parama Lietuvos krepšiniui ir visoms sporto šakoms“, – į Seimą oficialiai kreipėsi LKF prezidentas Vladas Garastas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų