REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas nepritarė siūlymui pailginti prekybos alkoholiniais gėrimais laiką.

Tai numatančios Alkoholio kontrolės įstatymo pataisos, parengtos Audriaus Endzino ir Eriko Tamašausko, grąžintos iniciatoriams tobulinti. Už jas balsavo 44 Seimo nariai, prieš - 21, susilaikė 24 parlamentarai.

REKLAMA
REKLAMA

Įstatymo projekte siūloma draudimą prekiauti alkoholiniais gėrimais mažmeninės prekybos įmonėse nustatyti nuo 24 valandos iki 8 valandos, t. y. pailginti prekybą alkoholiniais gėrimais dviem valandomis.

REKLAMA

Įstatymo pataisų iniciatoriai tikisi, kad jas priėmus padidėtų valstybės biudžeto pajamų surinkimas ir sumažėtų šešėlinė alkoholio prekyba.

"Niekam ne paslaptis, kad Lietuvoje alkoholio galima įsigyti ir po 22 val. vakaro, nors tai draudžia įstatymai. Sprendimas riboti prekybos alkoholiu laiką iš esmės davė tik dalinį rezultatą - gyventojai svaigiųjų gėrimų įsigyja nelegaliai arba įvairiose prekybos vietose, imituojančiose barų ar kavinių veiklą", - teigia liberalas A. Endzinas.

Galiojančiame įstatyme nustatyta, kad prekyba alkoholiniais gėrimais draudžiama nuo 22 iki 8 valandos mažmeninės prekybos įmonėse (išskyrus savivaldybių tarybų ribojamus atvejus).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų