REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį Kauno miesto savivaldybės taryba pritarė 2010 metų biudžeto pakeitimams. Biudžetas patikslintas atsižvelgus į valstybės skirtą 38,9 mln. litų kompensaciją už negautas 2009 metais pajamas. Patikslintas šių metų Kauno miesto savivaldybės biudžetas turėtų siekti 703,7 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Metų pradžioje miesto taryba pasitvirtino 680 mln. litų biudžeto pajamų ir išlaidų planą. Gavus kompensaciją biudžetas padidėjo 23,7 mln. litų.

REKLAMA

Anot Kauno miesto savivaldybės administracijos Finansų skyriaus vedėjo Algimanto Lauciaus, didžioji dalis papildomai gautų kompensacijos lėšų bus skirta kreditoriniams įsipareigojimams dengti.

Švietimo ir kultūros departamentui skoloms padengti bus skirta 1,9 mln. litų. Šios lėšos bus skirtos atsikaitymams su maistą ikimokyklinėms įstaigoms tiekiančiais verslininkais, atsiskaityti už mokyklų ir darželių remonto darbus, suvartotą šilumos energiją, padengti išlaidoms už mokinių pavėžėjimą iš kaimo į miesto mokyklas.

REKLAMA
REKLAMA

Savivaldybės administracijai bus papildomai skirta 17,7 mln. litų. Dalis šių lėšų teks Miesto įvaizdžio ir turizmo, Socialinių paslaugų ir kitos paramos programoms, vežėjų nuostoliams, patirtiems dėl keleivinio transporto paslaugų teikimo visuomenei kompensuoti, kitiems įsiskolinimams dengti.

Miesto aplinkos tvarkymo programai numatyta papildomai 9,4 mln. litų. Iš jų 2 mln. litų numatyta padengti skoloms už miesto gatvių apšvietimą. Tai pat bus skirta lėšų miesto želdinių ir kapinių priežiūrai, saugaus eismo užtikrinimui, gatvių pralaidoms ir vandens išleistuvėms remontuoti bei kitiems darbams apmokėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų