REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kirgizijai – separatizmo grėsmė

Laikinajai Kirgizijos vyriausybei besipriešinantys politikai ragina padalinti šalį į dvi respublikas, ketvirtadienį skelbia vyriausybės atstovai.

REKLAMA
REKLAMA

„Destrukcinės jėgos, veikiančios Ošo ir Džalal-Abado provincijose, dalina skrajutes ir platina vaizdo medžiagą su raginimais padalinti šalį“ - teigė šiuo metu vidaus reikalų ministro pareigas einantis Baktybekas Alymbekovas.

REKLAMA

Separatistai siekia padalinti Kirgiziją į dvi demokratines respublikas – Pietinę ir Šiaurinę, kurių kiekvienai būtų suteiktos lygios galios. Savo ruožtu B. Alymbekovas perspėjo, kad asmenys, skleidžiantys tokias idėjas, bus griežtai nubausti.

Laikinai vicepremjero pareigas einantis Omurbekas Tekebajevas teigia manąs, kad, artėjant rinkimams, separatistų veikla tik intensyvės.

Komitetui, ginančiam nuverstą prezidentą Kurmanbeką Baikjevą, vadovaujantis Tolonomas Dykanbajevas teigia sieksiantis, kad Kirgizijoje būtų atkurta federacinė sistema. Be to, padėties šalyje stabilizuoti esą neįmanoma.

Laikinoji Kirgizijos vyriausybė pirmadienį paskelbė pirminį naujosios Konstitucijos variantą, pagal kurį apkarpomos prezidento galios ir prezidentinė sistema transformuojama į parlamentinę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų