REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė pritarė teisingumo ministro siūlymui nustatyti, kad pažeidėjams, negalintiems sumokėti piniginės baudos, galės būti taikomi viešieji darbai, o mainų į administracinį areštą nebeliks. Jis bus taikomas tik išimtiniais atvejais.

REKLAMA
REKLAMA

Teisingumo ministro Remigijaus Šimašiaus teigimu, toks sprendimas nebeleis pažeidėjams manipuliuoti galimybe keisti baudas į paras areštinėje, kurios jiems neretai atrodo švelnesnė nuobauda nei piniginė bauda ar viešieji darbai.

REKLAMA

„Kartais areštas apskritai asmeniui nėra bausmė, nes areštinėje galima šiltai pabūti ir gauti maisto. Dėl to valstybė, vietoj to, kad jai būtų atlyginta žala, dar patiria papildomų nuostolių už pažeidėjų išlaikymą arešto patalpose. Nustačius galimybę baudą keisti viešaisiais darbais bausmė būtų realizuota žymiai efektyviau – ne tik taupomi mokesčių mokėtojų pinigais, bet ir atliekamas visuomenei naudingas darbas", - teigia R. Šimašius.

Taip pat pritarta, kad teismas galėtų skirti administracinį areštą atlikti ne tik nepertraukiamu laikotarpiu, bet ir išskaidant jį dalimis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų