REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Indonezijos teisingumo ministras atidarė pirmąjį šalyje kalėjimą už korupciją nuteistiems žmonėms, praneša BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Rytų Džakartoje esantis kalėjimas, įrengtas viename Cipinango pataisos namų sparne, gali sutalpinti 256 nuteistuosius už kyšininkavimą.

REKLAMA

Jis pastatytas paaiškėjus, jog daugelis už korupciją kalinčių pareigūnų už grotų gyvena gana prabangiai.

Įkalinimo įstaigoje šiuo metu bausmę atlieka 10 žmonių, tarp kurių – buvęs ministras bei buvęs parlamentaras, pranešė „Jakarta Globe".

16 vienviečių kamerų bus apgyvendinami vyresnio amžiaus ar ligoti nuteistieji, o kitiems teks dalintis 48 penkiavietes kameras, teigė kalėjimo architektas.

Teisingumo ministro Patrialiso Akbaro teigimu, atskiro sparno reikėjo tam, kad būtų galima nuteistuosius už korupcinius nusikaltimus atskirti nuo kalinčiųjų už smulkius nusikaltimus ir taip spręsti šalies kalėjimų perpildymo problemą.

REKLAMA
REKLAMA

„Akivaizdu, kad negalime jų laikyti kartu su tais, kurie įvykdė žmogžudystes ar smulkias vagystes. Šie taip vadinamieji korumpuotieji praeityje šaliai padarė nemažai gero. Tarp jų – profesoriai, gydytojai, ankstesnių vyriausybių ministrai, tad jų tikrai negalime laikyti su kitais nusikaltėliais", – kalbėjo ministras.

„Iš tikrųjų mus dar reikia jų proto, kad ši šalis taptų geresnė. Kalėjimai turėtų būti perauklėjimo, o ne keršto institucijos", – mano jis.

Tačiau ministras pabrėžė, kad kalintiesiems nebus sudarytos geresnės sąlygos.

„Šiame kalėjime nėra nieko ypatingo, jokių ypatingų patogumų. Jis tiesiog atskirtas nuo kriminalinio kalėjimo. Čia nėra nei oro kondicionierių, nei ventiliatorių ar televizorių. O čiužiniai tokio pat plonumo kaip ir kituose kalėjimuose", – teigė P. Akbaras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Indonezija dažnai vadinama viena korumpuočiausių šalių pasaulyje. Korupcija klesti ir kalėjimuose, kur turtingesni kaliniai gali mėgautis geresnėmis sąlygomis.

Sausį viename kalėjime atlikus patikrinimą paaiškėjo, kad penkerių metų kalėjimo bausme už papirkinėjimą nubausta verslininkė gyveno didelėje, kilimais išklotoje vienvietėje kameroje, apstatytoje patogiais baldais. Ten taip pat buvo šaldytuvas ir plokščiaekranis televizorius.

Tą patį mėnesį tūkstančiai Indonezijos gyventojų išėjo į Džakartos gatves, protestuodami prieš korupciją bei dviejų įtakingų antikorupcinės komisijos pareigūnų sulaikymą.

Daugelis buvo įsitikinę, kad šie sulaikymai buvo bandymas susidoroti su viena iš nedaugelio šalies institucijų, kuria žmonės pasitiki.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų