REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus 2-ojo apylinkės teismo sprendimu buvęs "Vilniaus vandenų" vadovas Darius Norkus, įtariamas kyšininkavimu ir piktnaudžiavimu tarnyba, suimtas mėnesiui.

REKLAMA
REKLAMA

Prokurorai prašė jį suimti trims mėnesiams.

Kaip ELTA jau skelbė, nė metų įmonei nevadovavusį generalinį direktorių Darių Norkų, pardavimų ir rinkodaros direktorių Nerijų Laurinaitį, aprūpinimo ir ūkio tarnybos viršininką Tomą Biknevičių ir konsultantą viešųjų pirkimų klausimais Saulių Lukošių sulaikė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai.

REKLAMA

Ikiteisminis tyrimas pradėtas pareigūnams surinkus duomenų, kad "Vilniaus vandenų" vadovai galimai kyšininkavo ir piktnaudžiavo tarnybine padėtimi organizuojant bei vykdant viešuosius darbų ir paslaugų pirkimus. Prieš mėnesį skelbta, kad iš 31 patikrinto viešojo pirkimo 26-iuose aptikta rimtų pažeidimų.

Dabar UAB "Vilniaus vandenys" laikinai vadovauja Vilniaus mero patarėjas Darius Indriūnas.

Prieš tapdamas sostinės mero patarėju, Vilniaus universitete ekonomisto išsilavinimą įgijęs 41-erių D. Indriūnas šešerius metus ėjo AB "Hansabankas" Vilniaus regiono skyriaus valdytojo pareigas.

Pasak portalo delfi.lt, bendrovės „Vilniaus vandenys" vadovus klampina nedideli kyšiai ir kelialapiai į poilsines keliones. Darius Norkus esą reikalavo ir gavo kyšius nuo 4 iki 20 tūkst. Lt bei kelialapius į poilsines keliones Slovakijoje ir Turkijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų