REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Politinė taika Lenkijoje baigėsi

Likus 54 dienoms iki Lenkijos prezidento rinkimų, politinė taika, kuri šalyje buvo įsivyravusi po prezidento Lecho Kaczynskio, jo žmonos ir dar 94 asmenų žūties lėktuvo katastrofoje, baigėsi.

REKLAMA
REKLAMA

Valdančiosios „Pilietinės platformos“ atstovas Stefanas Niesiolowskis prognozuoja, kad rinkiminė kampanija bus agresyvi ir konfrontacinė ir toli gražu neprimins civilizuoto apsikeitimo nuomonėmis apie politines problemas. „Teisės ir teisingumo partija skelbiasi esą patriotais, kurie nori išvaduoti Lenkiją iš nepatriotų rankų“ - teigė S. Niesiolowskis.

REKLAMA

Tas faktas, kad „Teisės ir teisingumo“ partijos kandidatu prezidento rinkimuose tapo žuvusio prezidento brolis Jaroslawas Kaczynskis, rodo, kad lėktuvo tragedija išliks rinkiminės kampanijos epicentre.

Buvęs Lenkijos premjeras, dabar atstovaujantis „Demokratiniam kairiųjų aljansui“, Leszekas Milleris taip pat mano, kad politinė įtampa bus itin didelė. Jis spėja, kad netoli Smolensko įvykusi katastrofa taip pat vaidins itin didelį vaidmenį rinkiminėje kampanijoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Kai rinkiminei kampanijai naudojami karstai, tai galima kalbėti tik apie emocijas. Lenkai turės visa tai išgyventi. Kampanijos metu nebus kalbama apie strategijas ar platformas, vyraus emocijos“ - spėjo L. Milleris.

„Teisės ir teisingumo“ atstovas Mariuszas Kaminskis neigia, kad jo partija rengs negatyvią kampaniją ir sieks pasinaudoti prezidentinio lėktuvo katastrofa. „Tai bus kitokia kampanija nei kad Lenkija buvo mačiusi per paskutiniuosius 20 metų. Tuo neabejoju. Tai bus debatai apie žmones, charakterius ir požiūrius, tačiau nieko nešvaraus nebus“ - teigė M. Kaminskis.

Kol kas reikalavimus surinkti 1 tūkst. piliečių parašų įgyvendino 1 tūkst. kandidatuoti prezidento rinkimuose panūdusių politikų. Jie iki gegužės 26 dienos dabar turės surinkti dar 100 tūkst. parašų. Pirmasis prezidento rinkimų turas vyks birželio 20 dieną. Jei nė vienas kandidatas pirmajame ture negaus daugiau nei 50 proc. balsų, tai liepos 4 dieną bus rengiamas antrasis turas, kuriame varžysis du daugiausiai balsų surinkę kandidatai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų