REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį Šiaulių politikai spręs, ar laikinai atsisakyti vietinės rinkliavos už automobilių stovėjimo vietas.

REKLAMA
REKLAMA

Nemokamai automobilius centrinėje miesto dalyje siūloma leisti kol bus patvirtintas centrinės miesto dalies transporto ir automobilių stovėjimo teritorijų specialusis planas. Kadangi politikų nuomonės nesutampa, vadinamųjų parkomatų likimas paaiškės po balsavimo.

REKLAMA

Norintieji miesto centre statyti automobilius, turi už tai mokėti. Šiaulių mieste mokėjimo automatai pastatyti 25 vietose, tačiau mažiau nei pusė atitinka patikros reikalavimus.

Vairuotojai sako, kad dažnai automatai neveikia - įmeti pinigus, o čekio nėra, todėl daugelis iš viso nemoka už automobilio stovėjimą miesto centre. Miesto ūkio ir plėtros komiteto nariai pasiūlė laikinai sustabdyti rinkliavą.

Jei tarybą pritartų sprendimo projektui, už automobilių statymą mieste centre nereikėtų mokėti tol, kol bus patvirtintas Šiaulių miesto centrinės dalies transporto ir automobilių stovėjimo teritorijų specialusis planas.

REKLAMA
REKLAMA

Vidmantas Japertas sako, kad tuomet ir būtų galima spręsti, koks turėtų būti rinkliavos dydis ir kuriose vietose turėtų būti pastatyti automatai. Finansų ir ekonomikos komiteto nariai rinkliavą panaikinti nesutinka.

Vienas argumentų toks, kad toliau išlieka prie parduotuvių, įstaigų rezervuotos vietos. Alfredas Lankauskas sako, kad vien miesto politikai negali sureguliuoti rinkliavos problemų, būtina keisti įstatyminę bazę. Nėra mechanizmo, kuris priverstų vairuotoją susimokėti. Ar Šiaulių centre išliks mokėjimo automatai, politikai nuspręs ketvirtadienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų