REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Balandžio 27-30 dienomis krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė su darbo vizitu lankysis JAV.

REKLAMA
REKLAMA

Tai bus jau antras Lietuvos krašto apsaugos ministrės vizitas šioje šalyje nuo praėjusių metų pradžios.

REKLAMA

Šio vizito metu numatytas krašto apsaugos ministrės R. Juknevičienės susitikimas su JAV gynybos sekretoriumi Robertu Geitsu (Roberu Gates).

Lietuvos delegacijos vizitas Vašingtone prasidės diskusijomis JAV Atlanto Taryboje, kurioje planuojama aptarti Šiaurės ir Baltijos regiono šalių ir Lenkijos bendradarbiavimą.

Vėliau krašto apsaugos ministrė R. Juknevičienė susitiks su JAV Nacionalinės gvardijos biuro vadu generolu Kreigu Makinliu (Craig McKinley), dalyvaus darbo pietuose su Stivenu Flanaganu (Stephen Flanaganu), kuris yra Strateginių ir tarptautinių studijų centro viceprezidentas ir naujosios NATO strateginės koncepcijos analitikų grupės atstovas.

REKLAMA
REKLAMA

Krašto apsaugos ministrė dalyvaus Lenkijos ambasadoje vyksiančiame priėmime, kuris rengiamas Lenkijos Konstitucijos dienos proga.

R. Juknevičienė taip pat susitiks su JAV specialiuoju pasiuntiniu Afganistanui ir Pakistanui Ričardu Holbruku (Richardu Holbrooke) ir JAV valstybės sekretoriaus pavaduotoja ginklų kontrolės ir tarptautinio saugumo klausimais Elena Tausčer (Ellen Tauscher).

Po šių susitikimų krašto apsaugos ministrė vyks į Harisburgą, Pensilvanijos valstijoje, kur planuojamas R. Juknevičienės susitikimas su šios valstijos gubernatoriumi Edvardu Rendelu (Edwardu Rendell).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų