REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai legendinis Michaelas Jordanas 2003-aisiais galutinai atsisveikino su krepšiniu, NBA lyga neteko nemažos dalies savo žavesio – žaidėjo, į kurį krypdavo visų akys. Tačiau tada aikštelėse ėmė karaliauti Kobe Bryantas, Dwyane‘as Wade‘as, kiek vėliau LeBronas Jamesas.

REKLAMA
REKLAMA

Ar jie atitiko M. Jordano lygį? Galbūt. Tačiau jei ir ne, NBA ekspertas Kenny‘s Smithas tikina, kad po trejų metų stipriausia pasaulio krepšinio lyga turės visus juos pranoksiantį naują karalių – Keviną Durantą.

REKLAMA

Tai buvęs NBA krepšininkas ir dukart lygos čempionas 45-erių metų K. Smithas TNT laidoje „Inside the NBA“ pareiškė iškart po to, kai K. Duranto vedama jauniausia visos lygos Oklahomos „Thunder“ ekipa išlygino Vakarų konferencijos atkrintamųjų varžybų serijos su titulą ginančiu Los Andželo „Lakers“ klubu rezultatą 2:2.

Nors su tokiu pareiškimu nebuvo linkę sutikti jo kolegos Chrisas Webberis ir Charlesas Barkley, K. Smithas atkakliai gynė savo nuomonę.

REKLAMA
REKLAMA

Pateikiame visą pokalbį tarp trijų TNT laidos analitikų.

K. Smithas: – Tikiu, kad per artimiausius trejus metus Kevinas Durantas taps geriausiu pasaulio krepšininku.

Ch. Webberis: – Pakartok tai, aš neišgirdau.

K. Smithas: – Per artimiausius trejus metus jis bus geriausias pasaulio krepšininkas.

Ch. Webberis: – Ar gali tai pasakyti dar kartą ir žiūrėdamas tiesiai į kamerą?

K. Smithas: – Aš ir prieš tai žiūrėjau. Per artimiausius trejus metus K. Durantas bus geriausias pasaulio krepšininkas.

Ch. Barkley: – Tu turbūt pamišai (juokiasi). LeBronas Jamesas yra ir bus geriausias artimiausius dešimt metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

K. Smithas: – Taip, L. Jamesas yra fiziškai daug geriau sudėtas ir šiuo metu savo meistriškumu lenkia visus. Tačiau per trejus metus K. Durantas taip patobulės, kad pralenks L. Jamesą. Jis darys daug kitų dalykų, kurie padės jo komandai laimėti.

Ch. Webberis: – Po trejų metų L. Jamesas stengsis kiekvienose rungtynėse atlikti po trigubą dublį.

Ch. Barkley: – Ko mes dar nežinome apie L. Jamesą, – tai, kokioje komandoje jis žais. Aš vis dar galvoju, kad jo klubas yra pagrindinis favoritas laimėti NBA aukso žiedus šiemet, tačiau priklausomai nuo to, ką jis pasirinks, kai taps laisvuoju agentu, gali būti taip, kad jo ekipa bus čempionato favorite ir artimiausius dešimt metų.

REKLAMA

Ch. Webberis: – Tai labai rimtas argumentas.

K. Smithas: – Gerai, pažiūrėsime, kad buvo teisus, po trejų metų.

Priminsime, kad 21-ų metų K. Durantas šį sezoną yra rezultatyviausias NBA žaidėjas. Jis per kiekvieną mačą vidutiniškai renka po 30,1 taško, atkovoja 7,6 kamuolio ir atlieka 2,8 rezultatyvaus perdavimo. K. Duranto metimų taiklumas siekia 47,6 procento, o baudų realizavimas – net 90 procentų.

Savo ruožtu 25-erių metų L. Jameso vidurkiai – ne mažiau įspūdingi: 29,7 taško, 7,3 atkovoto kamuolio ir 8,6 rezultatyvaus perdavimo. Be to, jis pataiko net 50,3 metimų iš žaidimo ir 76,7 procentus baudų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų