REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau keletą metų choreografas Jurijus Smoriginas sulaukdavo priekaištų, kad jo pažadėto šokio spektaklio „Geiša“ premjera vis nukeliama. Spektaklio idėja kilo iš miniatiūros, kurią Jurijaus Smorigino kūrybos vakare šoko baleto solistai Miki Hamanaka ir Aurimas Paulauskas. Bet gegužės 11 d. Lietuvos nacionaliniame dramos teatre „Geiša“ žengs savo pirmuosius žingsnius.

REKLAMA
REKLAMA

Šokio spektaklis kuriamas pagal „Madamme Buterfly“ istoriją apie Japonijos geišą, bet siužetas kinta, pasimetęs laike: praėjo dvidešimt metų, ir Čio Čio dar vis laukia sugrįžtant savo meilės – Pinkertono. Bet ar tai jis? Juk praėjo tiek metų...

REKLAMA

Spektaklyje skambės originali japonų muzika ir choreografo netikėtai pasirinktas Maurice‘o Ravelio kūrinys „Dafnis ir Chlojė“, parašytas XX amžiaus pradžioje. Anksčiau Jurijus Smoriginas šio spektaklio choreografinę versiją sukūrė Nacionaliniame operos ir baleto teatre, pagrindinius vaidmenis spektaklyje atliko Rūta Jezerskytė ir Mindaugas Baužys.

Nuostabi Maurice’o Ravelio muzika daugelį metų nepaleido choreografo ir kvietė jį į sekantį kūrybinį pasimatymą. Atsiradus nuostabiai įdėjai atgaivinti „Madamme Buterfly“ istoriją, Jurijus Smoriginas, prisiminęs Maurice’o Ravelio muziką, išradingai suliejo jos emocionalius garsus su originalia japonų muzika.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinį Geišos vaidmenį choreografas patikėjo Neli Beliakaitei. Jos profesinis brandumas ir artistiškumas suskambėjo šokio spektaklyje „Fedra“, kurį choreografas sukūrė specialiai šiai talentingai balerinai.

Fedra, virtusi Geiša, šį kartą vėl įsimylės talentingąjį Artur Bajor – jis atliks Pinkertono vaidmenį. Taip pat spektaklyje žiūrovai galės pasidžiaugti neeiliniu artistiškumu apdovanotu Misha Levinu, kuris atliks tarnaitės Suzuki vaidmenį. Spektaklyje dalyvaus Laura Lauraitytė-Radzevičiūtė, Giedrė Stankevičiūtė, Erikas Travinas, Petras Lenkutis –tai „Vilniaus baleto“ artistai, kuriems teks didelį choreografinis krūvis, ypač moteriškajai pusei. Jų choreografiniai masiniai šokiai padės žiūrovui nepasimesti tarp įsivaizduojamų Japonijos Geišos vaizdų ir sapnų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vakaro pradžioje bus pristatoma autobiografinė choreografo knyga „Jurijus Smoriginas. Tarp Šančių ir Paryžiaus“

Spektaklio premjeros:

Gegužės 11 d. 19 val. Lietuvos nacionaliniame dramos teatre Vilniuje;

Gegužės 12 d. 19 val. „Girstučio“ kultūros ir sporto centre Kaune

Gegužės 14 d. 19 val. Birštono kultūros centre


Bilietai.Lt


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų