REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Londono meras Kenas Livingstone'as (Kenas Livingstonas), vis bandantis sukurti stipresnius ekonominius ir kultūrinius saitus su Kinija, ketvirtadienį pradėjo iškilmių, turinčių sutapti su Mėnulio Naujaisiais Metais, maratoną.

REKLAMA
REKLAMA

Vasario ir kovo mėnesį vyksiančios programos "Kinija Londone 2007" (China in London 2007) pradžią turėtų paženklinti raudonų kiniškų žibintų šviesa, įsižiebsianti pačioje judraus sostinės parduotuvių rajono širdyje, virš "Oxford Circus" sankryžos.

REKLAMA

Tarp garbės svečių, pakviestų į oficialų šventės atidarymą, yra ir visa Kinijos olimpinė futbolo rinktinė, kurios draugiškas susitikimas su futbolo klubu "Queen's Park Rangers", vykęs praėjusią savaitę, peraugo į visuotines muštynes, vienam žaidėjui pasibaigusias sulaužytu žandikauliu.

Programoje taip pat dalyvaus Anglijos futbolininkas Frankas Lampardas, kurio atstovaujamas klubas "Chelsea" neseniai sukūrė savo oficialiąją interneto svetainę kinų kalbos mandarinų tarme, taip stengdamasis prasiveržti į pelningą Kinijos rinką.

REKLAMA
REKLAMA

Sekmadienį Londone bus surengtas nemokamas Mėnulio Naujųjų Metų festivalis ir paradas, laikomas didžiausiu už Azijos ribų, skirtas pažymėti Kiaulės metų pradžią. Po šių iškilmių kelias savaites vyks įvairios parodos ir pasirodymai, bus demonstruojami kino filmai, kuriuos sies viena bendra Kinijos tema.

Šventėje dalyvaus ir tokie atlikėjai kaip Guidžou dainų ir šokių ansamblis.

Švenčių metu K.Livingstone'as labiausiai stengsis užmegzti santykius su Šanchajumi, kuriame, kaip ir Pekine, atidarė Londono verslo ir turizmo centrą, skirtą pritraukti daugiau kinų verslininkų bei keliautojų.

Meras taip pat pareiškė, kad 2012 metais Olimpinių žaidynių sostine tapsiantis Londonas turėtų bendradarbiauti su Pekinu, kuriame vasaros olimpiada vyks jau kitąmet, ir pasimokyti iš jo patirties.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų