REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Japonija planuoja sukurti „mintis skaitančius“ robotus ir mintimis valdomus vartotojams skirtus elektroninius prietaisus.

REKLAMA
REKLAMA

Tikimasi, kad prekyboje jie pasirodys po dešimtmečio.

Mokslinę fantastiką primenančių prietaisų veikimas būtų grindžiamas taip vadinama smegenų–mechanizmo sąsajos technologija, kuri, naudojant jutikliais aptaisytas ausines, analizuoja vartotojo smegenų skleidžiamas bangas ir kraujospūdį, remdamasis vietos dienraščiu „Nikkei“ praneša naujienų agentūra AFP.

REKLAMA

Naudodami šią technologiją, japonai žada sukurti televizorius, kurie būtų valdomi nejudinant nė piršto, ir mobiliuosius telefonus, kurie vien pagalvojus išsiųstų tekstines žinutes.

Ši iniciatyva šiais metais pradedama įgyvendinti bendradarbiaujant vyriausybei ir privačiajam sektoriui, pranešama remiantis neįvardintais komunikacijos ministerijos šaltiniais.

Technologija gali būti naudojama ir kuriant navigacinę sistemą automobiliams, kuri imtų ieškoti restoranų, vos tik vairuotojas pagalvoja apie maistą, oro kondicionierius, kurie patys reguliuoja temperatūrą, kai kambaryje esantiems žmonėms yra per šilta ar per šalta.

REKLAMA
REKLAMA

Svarstoma ir apie robotų kūrimą, kurie žinotų, kada senyvo ar fizinę negalią turintiems žmonėms reikia padėti panešti sunkų nešulį, praneša „Nikkei“.

Manoma, kad projekte greičiausiai dalyvaus tokie gigantai kaip „Toyota“, „Honda“ ir „Hitachi“, o taip pat Nacionalinis informacijos ir telekomunikacijų technologijos institutas, Osakos universitetas, Japonijos Tarptautinis priešakinių telekomunikacijų tyrimų institutas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų