REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Stasys Šedbaras siūlo valstybės politikams bei ketinantiems jais tapti drausti steigti ir būti labdaros fondų dalininkais. Seimo posėdžių sekretoriate jis įregistravo tai numatančias Labdaros ir paramos fondų įstatymo pataisas.

REKLAMA
REKLAMA

"Politikų vardais pavadinti labdaros ir paramos fondai yra būdas politikams paslėptai reklamuotis. Seimo nariai taip bando išsisukti nuo draudimų", - teigia S. Šedbaras.

REKLAMA

Šiuo metu veikiantys valstybės politikų labdaros ir paramos fondai gauna nemažą paramą iš fizinių ir juridinių asmenų, kurie susiję su valstybės politiko vykdomomis funkcijomis. Anot S. Šedbaro, prisidengdami paramos ir labdaros fondais politikai, neretai siekdami sau reklamos, kaip paramą gautas lėšas naudoja savo politinės kampanijos finansavimui.

"Toks labdaros ar paramos teikimo būdas yra neskaidrus ir kelia tam tikrų klausimų dėl galimo rinkėjų papirkinėjimo. Teikdami labdarą valstybės politikai naudojasi įvairių fizinių ir juridinių asmenų (fondo rėmėjų) neatlygintinai suteiktomis lėšomis ir turtu, todėl iškyla ir politinės korupcijos pavojus. Toks elgesys nesąžiningas ir rinkėjų atžvilgiu, kadangi politikai dalina labdarą kitų rankomis, savo pinigų neišleisdami nė cento. Politikui nedraudžiama teikti paramą iš savo uždirbto atlyginimo, tačiau pastarasis būdas per labdaros fondus ne retam politikui pasidarė daug patogesnis", - teigia Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas S. Šedbaras, pastebėdamas, kad labdaros fondų veikla ypač suaktyvėja prieš rinkimus.

S. Šedbaras taip pat siūlo neleisti minėtųjų fondų pavadinimus sieti su asmenų, kuriems draudžiama būti labdaros fondų steigėjais ir dalininkais, vardais bei pavardėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų