REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš karto ir žymiai ilginti pensinio amžiaus tikrai negalima, tačiau ateityje Lietuva vis tiek bus priversta tą padaryti, sako Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

"Pensinio amžiaus riba visoje Europoje yra tarp 64 ir 67 metų. Jokia valstybė nėra pajėgi turėti kitokios situacijos. Lietuva, aišku, yra ypatingoje padėtyje. Mes kol kas esame posovietinėje socialinėje sferoje.

REKLAMA

Iš karto ir ženkliai didinti pensinio amžiaus tikrai negalime. Labai ilgalaikėje perspektyvoje, labai ištempus laiką, be jokios abejonės, greičiausiai būsime priversti", - penktadienį žurnalistams sakė D. Grybauskaitė.

Kaip ELTA jau skelbė, partijos Tvarka ir teisingumas atstovai penktadienį įteikė Seimo Pirmininkei Irenai Degutienei 120 tūkst. 501 piliečio, reikalaujančių neatitolinti pensinio amžiaus, parašus.

"Pasirašę piliečiai kategoriškai nepritaria pensinio amžiaus ilginimui. Mes prašysime valdančiosios koalicijos, kad būtų atsižvelgta į jų raštu išreikštą valią. Jeigu į jų valią nebus atsižvelgta, mes, partija Tvarka ir teisingumas, pakviesime visus pasirašiusius prie Seimo į mitingą, kad jie tą savo pasirašytą valią dar kartą patvirtintų", - sakė partijos pirmininko pirmasis pavaduotojas parlamentaras Valentinas Mazuronis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų