REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Balandžio 24 d. Vilniuje, Centrinės universalinės parduotuvės automobilių aikštelėje bus rengiamos grafiti piešimo varžybos. 14 profesionalių piešėjų komandų iš Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos spalvins ir margins 240 kv. m betoninę sieną. Didžiulio bendro grafiti piešinio tema - „Lietuva, kurioje gera gyventi”.  Piešimo varžybos prasidės 10 val., laimėtojai bus skelbiami tarp 17 ir 18 val.

REKLAMA
REKLAMA

Toje pačioje automobilių aikštelėje vyks riedlentininkų varžybos.

„Grafiti ir riedlentės yra visada maištaujančio jaunimo, gatvės kultūros dalis. Šiuo renginiu norime suteikti galimybę pasireikšti ir vieniems, ir kitiems. Šalia Vilnius universalinės parduotuvės susiformavo nauja, jaunimo viešoji erdvė mieste. Įrengus specialius betoninius blokus ji tapo puikia treniruočių vieta pradedantiems riedlentininkams”, - sakė vienas renginio organizatorių, ekstremalaus sporto klubo „X” vadovas Mantas Paulauskas.

REKLAMA

Daugelis pripažintų menininkų, dailininkų, interjero, drabužių ir reklamos dizainerių pradėjo būtent nuo grafiti. Šis žanras buvo ir žinomo Lietuvos dailininko Vlado Mockevičiaus kūrybos pradžia. „Grafiti yra greičiau menas, o ne vandalizmas, kaip daugelis mano”, - įsitikinęs V. Mockevičius.

„Tai bus bendras kūrinys viena tema - „Lietuva, kurioje gera gyventi”. Labai norėtume, kad jis gautųsi toks, kuris „veža”, - sakė VCUP direktorė Ona Nevinskienė. Jei taip atsitiks, po kurio laiko ta pati siena bus marginama iš naujo. „Kiekvienas mes turime didžiulį veržlumo ir kūrybingumo užtaisą, kuris ryškiausias jaunystėje. Leiskime jam atsiskleisti”, - motyvą priimti po savo stogu jaunuosius maištininkus komentavo O. Nevinskienė.



Programa:

10 val. – Grafiti piešimo varžybų pradžia

12 val. – Riedlenčių varžybų pradžia

17 -18 val. – Grafiti ir riedlenčių varžybų nugalėtojų pasklebimas, apdovanojimai

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų