REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ generalinis direktorius Paulius Motiejūnas tikina, kad komanda sparčiai mažina skolas, nuolat ieško naujų krepšininkų, ypač įžaidėjo ir vidurio puolėjo, bei džiaugiasi trenerio Dariaus Maskoliūno darbu.

REKLAMA
REKLAMA

Pateikiame įdomiausias P. Motiejūno interviu „Žalgirio radijui“ ištraukas.

– Kokia padėtis su skolomis?

– Dirbame toliau. Skolų yra, tačiau jų pastoviai mažėja. Sudarėme taikos sutartį su Marko Popovičiumi ir jam dalimis mokame skolą.

REKLAMA

– Ar „Žalgiris“ ir toliau negali registruoti žaidėjų?


– Teismuose aiškinamės, skundžiame tuos sprendimus ir žiūrėsime, ką nuspręs. Kai bus galutinis nuosprendis, tuomet ir imsimės atitinkamų veiksmų.

– Kokie žaidėjai tikrai kitą sezoną žais „Žalgiryje“?

– Po rungtynių su „Šiauliai“ nenoriu nieko sakyti, kad kažkas tikrai liks. Kontraktus turi visi, tačiau tai nereiškia, jog jie turi garantuotą vietą sudėtyje kitam sezonui.



– Kaip vertinate Begičiaus, Čapino ir Watsono žaidimą?

REKLAMA
REKLAMA

– Netenkina mūsų jų žaidimas. Jūs matėte, kaip Travisas pradėjo sezoną, o kaip rungtyniauja dabar po traumos. Su Mirza ir Aleksandru pastoviai kalbame, bandome jiems padėti. Vėl noriu pasikartoti, kad tikrai nėra taip, kad sakyčiau, jog jie žaidžia gerai ir patenkina mūsų lūkesčius.



– Ar Brianas Zoubekas nedomina „Žalgirio“?

– Su Martynu Pociumi apie tai kalbėjome, kol vyko NCAA pirmenybės. Kol jis dar mokėsi universitete, negalima buvo vesti derybų ir pats žaidėjas negalėjo turėti agento. Brianas yra mūsų akiratyje, bet kad pradėtume derybas pas jį turi išsispręsti daugybė dalykų.



– Ar klubo vadovus tenkina Dariaus Maskoliūno vadovavimas komandai?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Dariui tenka vadovauti sunkiu metu. Šiam momentui jis puikiai susitvarko su savo pareigomis. Jis tobulėja ir neneigia, kad jam reikia tobulėti. Kaip bus ateityje – parodys laikas. Pagrindiniai titulai dabar pasiekiami ranka, tačiau jeigu komanda žais taip kaip vakar, tai sunku kažko tikėtis.

– Ar Mindaugas Kuzminskas kitąmet tikrai žais „Žalgiryje“?

– Kol kas anksti apie tai kalbėti.

– Koks verdiktas dėl BBL ir VTB turnyrų?

– Kol kas niekas nepasikeitė. Laukiame susitikimų. Mes prioritetą teikiame VTB lygai, tačiau BBL pirmenybėms durų taip pat neuždarome. Aišku tik tiek, kad nekartosime klaidos ir nežaisime per sezoną 90 rungtynių.

REKLAMA

– O kaip jums variantas BBL pirmenybėse žaisti nuo pusfinalio?

– Reikia žiūrėti, kiek tai yra naudinga žiūrovams. Kiek kartų per sezoną žaidžia „Žalgiris“ ir Vilniaus „Lietuvos rytas“.

Galbūt tai būtų neetiška kitų komandų atžvilgiu, kurios kausis nuo pat sezono pradžios. Galbūt BBL taurė būtų duoklė „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ dvikovai. Šį klausimą reikia spręsti ne viešai, o diskutuojant lygos viduje. To mūsų klubas ir laukia.



– Ar neketinate sudaryti sutarčių su Egidijumi Dimša arba Deivydu Gailiumi?

REKLAMA

– Nekomentuosime atskirų pavardžių. Stebime šiuos žaidėjus, matome jų statistiką ir matome, kad Dimša buvo naudingiausias, Gailius sugeba „Žalgiriui“ įmesti 24 taškus. Yra dar daug tokių žaidėjų, bet mūsų komplektacija nėra tokia, kad superkame geriausius LKL krepšininkus ir jie tampa gerais žaidėjais „Žalgiryje“.

– Kada bus panaikintos visos „Žalgirio“ skolos?

– Sunku pasakyti, nes teismų procesas ilgai trunka, kartais net penkerius metus. Praėjusio sezono skolas visas panaikinome. Manau, kad per porą metų padengsime visus įsiskolinimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Ar neketinate stiprinti vidurio puolėjo ir įžaidėjų grandžių?

– Šiuo metu šios pozicijos yra silpnos. Neturime užtikrintai žaidžiančio „centro“. Įžaidėjai taip pat nerungtyniauja gerai, tačiau aš labai tikiuosi, kad Kalnietis įgaus formą ir žais taip, kaip praėjusių metų finalo serijoje, o Čapinas įsibėgės ir parodys, ką moka.

– Ar galima teisiškai atleisti Begičių?

– Teisiškai viskas įmanoma, tačiau viskas priklauso nuo pinigų sumos. Klubui tai būtų didelis nuostolis. Paprastai mes taip nedarome, o ieškome sprendimo, kuris būtų abiems pusėms naudingas.

REKLAMA

– Ar neįmanoma būtų susigrąžinti Jono Mačiulio ir Pauliaus Jankūno arba įsigyti Simo Jasaičio ar Tomo Delininkaičio?

– Viskas įmanoma, tačiau tai priklauso nuo klubo biudžeto. Jonas ir Paulius man yra tikri žalgiriečiai ir negaliu žiūrėti į juos su kitų komandų marškinėliais. Jeigu visi šie žaidėjai norėtų bei leistų mūsų finansinės galimybės, jiems durys visada atviros.

– Vidas Ginevičius prašėsi į „Žalgirį“, tačiau Jūs teigėte, jog turite tris įžaidėjus ir norėti leisti pasireikšti jaunimui, tačiau netrukus įsigijote Čapiną. Kodėl taip nutiko?


– Dėl Ginevičiaus ilgai svarstėme. Jis yra tikras žalgirietis, nors ir dabar rungtyniauja su kitos komandos apranga. Mes tikėjomės, kad Janavičius bei Vasiliauskas sužais geriau, tačiau to nesulaukėme, todėl teko stiprintis.

REKLAMA

– Kaip vertinate Sigito Kavaliausko darbą?

– Jo darbą vertinu ypač gerai, Pažiūrėkite į mūsų varžovus, kurie žaidė daug mažiau rungtynių už mus, tačiau turi daug daugiau traumuotų žaidėjų nei mes. Negalime tikėtis, jog žaidėjų forma bus gera sužaidus 80 rungtynių.

– Kodėl pirkote Povilą Čukiną?

– Mums trūko aukštaūgių lietuvių, o Povilas tiek pagal kainą, tiek pagal žaidimo kokybę mums tikrai tiko. Jis dabar aktyviai dirba, sportuoja, esame juo patenkinti. Gaila, kad trauma jam neleido iki galo atsiskleisti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Kodėl nesudarėte sutarties su Arvydu Šikšniumi?

– Svarstėme šį variantą, tačiau mes turime labai daug tos pozicijos krepšininkų.

– Ar nevertėtų įsigyti trenerio, kuris Europoje yra labiau užsirekomendavęs?

– Supraskite, kad strategai užsirekomendavę negali atėję į komandą užsiimti kūryba. Jų kartelė yra daug aukštesnė. Automatiškai jis nori geresnių žaidėjų. Mes neturime galimybių skirti daug pinigų trenerio įsigijimui bei jo norų tenkinimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų